StoryEditorOCM
ZabavaKULINARSKO NATJECANJE

Dubrovačku Večeru za pet zaključio je Marko. Evo kako se najmlađi natjecatelj snašao u kulinarskim izazovima i tko je ukupni pobjednik

Piše dv
3. veljače 2023. - 21:30

Zadnja večer dubrovačke Večere za pet na selu pripala je Marku. Najmlađi natjecatelj dolazi iz Dubrovnika te radi kao medicinski tehničar. Dolazi iz Metkovića te radi i studira u Dubrovniku, a za svoj posao kroz smijeh kaže da trenutne glave ne bi mogao raditi ništa drugo nego pomagati drugima. Voli boraviti u prirodi jer ga to smiruje i voli putovati tako da za sebe misli da je avanturist. Na Večeru za 5 se prijavio na nagovor kolegice. Kaže da voli bakinu kuhinju i da se sjeća djetinstva u kojemu je jeo jaja i krumpire u velikim količinama. U Metkoviću mu je bilo lijepo odrastati međutim smatra kako mu je Metković bio mali grad za osobni razvoj tako da se odlučio na Dubrovnik. U showu mu je najbitnija pozitivna energija i da nije kalkulirao te da je svakome dao dobre ocjene.

Predjelo je Marko nazvao Yin – Yang u obliku brusketa koji su se sastojali od cikle, tikve i priloga. Keti je smatrala kako je salata preobična da bi se poslužila za predjelo dok je Dubravko rekao kako obožava salatu i da je fino s tim da salatu ne preferira kao predjelo. Semri je predjelo bilo dobro, a Dubroavko smatra kako su brusketi od Keti bili 70 puta bolji od ovih. Katiji je bilo previše povrća i nije bila sigurna je li kuhano ili pečeno jer nije bilo hrskavo.  

Za glavno jelo Marko je pripremio Oksimoron koje se sastojalo od pirea od ljubičastog batata, tune, slanutka, a u kombinaciju je ušao i jogurt. Dubravku je izgledalo kao ruska pura dok pire Semri nije odgovaralo. Katiji je batat bio presladak ali pošto ga ne koristi u kuhinji nije mogla ocjeniti je li bilo nešto pogrešno.

Marko je za desert pripremio Kontrast koji se sastojao od maginja, malina i čokolade, a u kojega je stavio i jaja. Cilj mu je napraviti kolač koji će biti preliven i kojega treba ispeći.  Napravio je i domaći sladoled za kojega smatra kako će se svidjeti natjecateljima. Semri je desert izgledao jednostavno, a na tanjuru je primijetila da tu nešto nije pošlo po planu. Keti nije osjetila maginje koje su bile najavljene u desertu dok je Katiji desert bio mljackav i nije joj se svidjela kombinacija s maginjama.

Za kraj večere Marko je natjecateljima pripremio poklone, a malo se i zapjevalo. Dubravko je na kraju večeru ocjenio sa 7, Keti sa 8, Semra sa 8, Katija sa 6 te je Marko ukupno osvojio 29 bodova.

U ukupnom poretku pobjedu je odnijela Katija koja je odlučila nagradu dati u humanitarne svrhe.

 

04. svibanj 2024 22:58