StoryEditorOCM
ZabavaNEUMORNO RADI

Dubrovačka dizajnerica Andrea Zvono ostvaruje još jednu davnu želju: ‘Vjenčanice su san svake djevojke, a i dizajnerice! Ja idem u suprotnom smjeru i to su klijentice i prepoznale!‘

Piše Lorita Vierda
23. studenog 2023. - 21:07

Dubrovkinje su nakon paklenog ljeta, ipak malo odlučile pričekati s onim za njih najljepšim danom. Sezona vjenčanja za domaći je svijet tek počela, ali se na onoj jednoj haljini koju sve djevojke sanjaju u studiju dubrovačke dizajnerice Andree Zvono radi već dugo. Osim ženskih i dječjih modnih uradaka, Zvono već nekoliko godina rai i upravo vjenčanice, a posebnu pozornost posvećuje haljinama za djeveruše, i to velike i male.

image

Vjenčanice su dubrovačkoj dizajnerici oduvijek bila velika želja koju je počela ostvarivati

Konrad Busse

Andrea i dalje neumorno radi, sudjeluje u brojnim humanitarnim projektima i revijama, a upravo jedna takva priprema se u prosincu, na kojoj će, u organizaciji Studija Marcela i vlasnice Jadranke Pezo, sudjelovati gotovo dvjestotinjak ljudi, brojni hrvatski dizajneri, uklkjučujući i Andreu Zvono, donirat će svoje kreacije za koje će gosti licitirati na velikoj glamuroznoj reviji. Sav prihod ovog velikog događaja ići će za udrugu multiple skleroze kojoj je ovakva pomoć itekako dobrodošla. No osim projekata kojih će do kraja godine biti nekoliko, Andrea ne odustaje od živih boja i svečanih haljina, pa su se brojne poznate i slavne Hrvatice pohvalile njezinim haljinama po svim društvenim događanjima, što nju, dodaje, jako veseli.

image
Konrad Busse

Haljina za vječnost

- Kad je riječ o vjenčanicama, mi ih već par godina radimo, ali skloni smo jednostavnijim vjenčanicama, slow fashionu i nekako povratku onoj jednostavnosti. No to ne znači da takva vjenčana haljina itekako ne može biti glamurozna, dapače. A i u svijetu je već odavno veliki trend povratka nekog minimalizma, što zbog zaštite i očuvanja prirode, jer modna industrija jedan je od najvećih zagađivača, ali i činjenice da žene, nakon vjenčanja, svoje haljine žele biti u mogućnosti nositi i na druge događaje, dakle neće visjeti u ormaru i čekati sljedeću generaciju koja će ih možda nositi, a možda i neće. Doduše, haljine za djeveruše radimo već jako dugo i to nam je strašno drago. Nedavno smo upravo takve, jednostavne i u istoj boji, radili za predivnu klijenticu iz Canade čije je vjenčanje bilo u Šibeniku. Sve djeveruše su nosile naše haljine i to je bilo vjenčanje baš kao iz bajke...” - priča Andrea koja se ponosi i haljinama za male djeveruše za koje ima i posebnu pogodnost - mogu se iznajmiti.

image

Haljinice za male djeveruše veliki su hit, a u studiju Andree Zvono mogu se i iznajmiti za događaje

Privatni album

Nosi, zablistaj, vrati

- Zbog činjenice da djeca brzo rastu, sve više smisla nam je imalo iznajmljivanje, izrada jedne po željama traje dugo, baš kao i kod vjenčanica ili svečanih haljina, a i roditelji često žele haljinicu za svoju djevojčicu koju će nositi i zablistati na nekom događanju, i potom je vratiti, za neku drugu djevojčicu, znajući da bi je inače kroz mjesec dana prerasla. I to je sjajno rješenje” - dodaje Andrea. Nedavno su odradili i snimanje nekoliko svojih vjenčanica, od finih, elegantnih materijala i uz dodatak bogatih čipki različitih uzoraka, a modeli su bile Ani Kobilić i Aleksandra Vukanović.

- Naše se haljine, osim po cijeloj Hrvatskoj, šalju i diljem svijeta. Sretni smo da su klijentice odabrale baš nas, baš moj brend koji inače dogodine slavi velikih deset godina”.

26. travanj 2024 12:02