StoryEditorOCM
ZabavaOpasni trenuci

Dramatične snimka s bikijade u susjedstvu: grdosija Zlatonja počeo je panično bježati, uspio je i probiti ogradu, no mlada vlasnica uspjela je obuzdati moćnu životinju

Piše dv
26. listopada 2022. - 15:43

Bikijade, odnosno borbe bikova među hrvatskim su narodom zasigurno jako popularniji zabavni događaji te na svojim održavanjima često broje veliki broj uzvanika. Popularnost ove kontroverzne predstave najveća je u Španjolskoj, ali nije drastično manja ni na ostatku Balkana, prenosi Slobodna Dalmacija.

Zvijezde posljednje bikijade održane u Živinicima, gradu u Bosni i Hercegovini bili su atraktivna Martina Batista i njezin ljubimac, bik kojeg je nazvala Zlatonja, piše SportSport.

Kada je djevojka ušla u improviziranu arenu za bikove, sva je publika oči usmjerila prema njoj i Zlatonji, koji je ipak izgubio borbu protiv svog protivnika, bika Brizana.

Naime, Brizan je u jednom trenutku odgurao Zlatonju, a potom ga je nastavio gurati rogovima dok je bježao prema izlazu iz arene. Zlatonja je u bijegu probio ogradu, a lijepa Bosanka je arenu napustila trčeći za njim. 

Martina je svog ljubimca nakon gubitka u borbi ipak uspješno smirila i uvela u prikolicu, a svima prisutnima dala je do znanja da će se životinja nastaviti boriti u budućnosti, piše SportSport.

Nije tajna da ova vrsta borbi životinja u Španjolskoj često završava tragično, što je i razlog konstantnih pokušaja zabranjivanja ovog oblika zabave u društvu. 

01. lipanj 2023 23:21