StoryEditorOCM
ZabavaSCENA JE LJUBI

Domenica Žuvela otkriva kako je na početku svakog tjedna hvata panika, ali i zašto je u Alanu našla sve što je željela!; Gušta u plesu i Zagrebu, iako kaže: Ja sam otočno dite, Split je moj dom

Piše anita matić/sd
4. travnja 2022. - 15:41

Od kada je koncem 2019. godina predstavila svoj prvi album "Ćiribu, ćiriba" bilo je jasno da je pred Domenicom Žuvelom velika glazbena karijera, piše Slobodna Dalmacija.

Ova nasljednica Jelene Rozge, kako joj mnogi tepaju, zaslužila je 2020. godine i Porina za naj-zabavni album, a velikoj diskografskoj nagradi prethodila je i pobjeda na Splitskom festivalu, kada je s Damirom Kedžom otpjevala skladbu "Mi protiv nas".

Zahvaljujući talentu, koji je "brusila" u radionici vrsnog glazbenog "meštra" Tončija Huljića, svojom neposrednošću i jednostavnosti, Domenica je stekla svoju publiku.

Posljednje vrijeme splitska pjevačica korčulanskih korijena mikrofon je zamijenila plesnom pozornicom; gledamo je svake nedjelje u showu "Ples sa zvijezdama", gdje joj iz emisije u emisiju sve bolje ide...

image

Još uvijek ne zna hoće li se prijaviti za Splitski festival

 

Luka Dubroja/Nova TV


Nema sumnje da ste i u ovom showu stekli brojne poklonike, te da ste mnogima priuštili pravi praznik za oči; prštali su pozitivni komentari na račun plesnih izvedbi, ali i zavodljivog stylinga... Hoće li vas to ponukati da vas malo promijenite smjer, da malo češće pokažete onu seksepilniju Domenicu?

- Najbolji dio ovog showa je što me potpuno izbacio iz moje comfort zone i što mi pomiče granice sa svakim nastupom. Sretna sam što sam dobila priliku da me ljudi mogu upoznati na neki novi način koji do sada nisam imala prilike pokazat ni sebi, a ni drugima.

Mislim da svakako sada imam puno više samopouzdanja nego kada sam krenula u svoju karijeru. Tu malu gradaciju možete svakako vidit i u mojim spotovima (od prvog do zadnjeg). I dalje ću se oblačiti po osjećaju i onako kako se osjećam u tom trenutku najbolje!

Pretpostavljam da je i mentor više nego ponosan... Kako u ovoj fazi natjecanja izgledaju vaše probe; sada ste ipak stekli određeno znanje, ali i plesno samopouzdanje. Je li išta jednostavnije?

- Mislim da je ponos i veliko podržavanje obostrano. Ne mogu biti sretnija što sam baš Alana Walmea dobila za mentora, jer stvarno istinski uživam u svakoj probi sa njim.

On točno ima onakvu vrst komunikaciju koju volim, ogromno znanje, dobru pedagošku stranu, a po meni i najvažnije - strpljenje, koje sam zapravo i priželjkivala od plesnog partnera u samom startu.

image
Luka Dubroja/Nova TV


Moram priznat da su mi neke stvari puno lakše nego na samom početku, jer sam u pripremama doslovno imala dva tjedna bez prestanka upalu cijelog tijela.

Svakako, kad promislim kako imamo manje od tjedan dana za spremiti potpuno novi ples i koreografiju - uhvati me blaga panika, ali na kraju shvatiš da sve možeš - samo treba dat puno sebe, rada i truda i guštat u tome!

Kako razbijate tremu prije izlaska na stage, sigurno vam nije baš svejedno onih minut, dvije - pet prije nego što ćete izaći na pozornicu?

- Očekivala sam da ću imati puno veću tremu, ali mislim da kod sebe to ni ne mogu nazvati tremom, više nekim slatkim i pozitivnim iščekivanjem.

Nakon što cijeli dan provedeš u spremanju, generalnim probama, taj zadnji izlazak zapravo jedva dočekam da izađem na pozornicu. Nemam nikakve posebne pripreme, udahnem duboko par puta i pokušam dat sve od sebe da nastup bude onakav kako smo ga vježbali i zamislili.


Promjene joj ne padaju teško

Nekog plesnog iskustva imali ste i prije... Hoće li vas ovaj show nagnati da plešete i poslije njega?

- Definitivno. To je sad jedna ogromna ljubav koju ću sigurno nastaviti i nakon!


Zbog ovog projekta privremeno ste u Zagrebu. Jeste li se privikli, ima li čežnje za domom, majčinom spizom...

- Ja sam osoba kojoj promjene ne padaju teško i stvarno trenutno ovaj period uživam u Zagrebu - nova okolina, novi ljudi, nove navike i prilike koje su za mene već neprocjenjive.

Svakako, svjesna sam da to nije trajno i kad se budem vratila na jug - neće postojat sretnija osoba od mene. Jednostavno, ja sam otočno dite koje živi u Splitu i njega smatram svojim domom. Naravno da mi fali.

Ne mogu dugo bez sunca, mora, tog "ludog" mentaliteta i energije koje mi on pruža. Koliko god se volim pomaknuti, putovati, mijenjati neke životne okolnosti, isto tako i toliko mu se volim vratiti.


Znamo da je možda malo nezahvalno, ali čiji plesni stil ostalih najtjecatelja vas je najviše dojmio?

- Uf, jako teško pitanje jer kod svih vidim napredak. Divim se stvarno svima, jer svi pomičemo neke svoje granice, ali pogotovo muškim natjecateljima jer mislim da su ove godine baš jako dobri!

Tko vas od vaših najmilijih bodri u publici?

- Najbliži prijatelji koji su uglavnom u Zagrebu.


Nova pjesma

Prije nekoliko dana na svom Instagramu ste napisali da doslovno letite od sreće, jer toliko toga imate podijeliti sa svojom publikom. Na što ste mislili?

- To je zapravo bila objava pred prvi live show i doslovno sam se tako i osjećala. Imam puno planova koje još nisam podijelila sa svojom publikom, ali sve u svoje vrijeme!


Kakve novosti spremate u glazbenom smislu?

- Trenutno sam zaokupirana plesom, ali u procesu smo snimanja nove pjesme. Nadam se da ću uskoro imat više informacija po pitanju toga.

Hoćete li se prijaviti za Splitski festival?

- Iskreno, još ne znam.

01. svibanj 2024 11:30