StoryEditor
ZabavaU KATEDRALI

Dođite na humanitarni koncert festivala Sentimento

Piše PSD.
2. lipnja 2017. - 16:06

Dođite na humanitarni koncert festivala Sentimento koji će se održati 4. lipnja u Katedrali. Kršćansku poeziju recitirati će glumac Kazališta slijepih i slabovidnih „Novi život“ Vojin Perić, ujedno i predsjednik Hrvatskog saveza slijepih i slabovidnih, uz glazbeni nastup zbora „Josipovac“, štićenika Centra za rehabilitaciju Josipovac.

Čast nam je pozvati Vas na ovaj jedinstveni koncert na kojem će osobe različitih posebnih potreba ujediniti svoje talente i svim posjetiteljima priuštiti jednu nezaboravnu večer. Ulaz je slobodan. Radujemo se vašem dolasku.

Dobrovoljni prilozi namijenjeni su za glazbenu rehabilitaciju najranjivijih skupina Dubrovačko-neretvanske županije u projektu „Unison World” www.unison.world Koncert u Katedrali planiran je u trajanju od oko sat vremena.

Kratki osvrt na koncert:
Jedinstveni koncert simboličnog naziva „Koncert u mraku – svjetlo Duha Svetoga“ želi osvijestiti javnost o životu slijepih osoba i u radosti s najranjivijima uveličati proslavu Blagdana Pedesetnice stavljajući naglasak na Božje svjetlo koje raspršuje svaku tamu i otvara oči srca za ljubav i zajedništvo. Ovo je prvi put da se različite kategorije ranjivih skupina ujedinjuju kako bi pokazali svoje talente. Između ostalog imati ćemo priliku čuti stihove Marina Mijoča, autističnog mladića iz Dubrovnika. Ovaj jedinstveni zbor osoba s posebnim potrebama pokrenula je glazbena terapeutkinja i voditeljica zbora Jelena Đuraš Gleđ. Uz virtuoznog gitaristu Darka Pelužana kao glazbena pratnja na klaviru nastupiti će i zlatni olimpijac, proslavljeni vaterpolist Miho Bošković, te domaćin festivala Stijepo Gleđ Markos.

loading...

Izdvojeno

26. studeni 2020 02:34