StoryEditorOCM
ZabavaDOŠETAO, ŠARMIRAO I OSTAO

Dobio je ime po znamenitom Dubrovčaninu, a glavni je 'šarmer' u Knjižnici Filozofskog fakulteta Osijek

Piše PSD.
30. studenog 2019. - 14:27
Na Facebook stranici Knjižnice Filozofskoga fakulteta Osijek (FFOS) objavljena je priča o mačku koji je dobio ime Đivo Gundulić, a koji je sada postao stalni stanovnik Knjižnice FFOS-a, gdje su ga zbrinuli, donosi Jutarnji.

Djelatnici knjižnice kažu da je mačak onamo ušetao 8. studenog, a nakon toga ih je sve šarmirao i - ostao. U Knjižnici su mu pružili smještaj i hranu, a odveli su ga i veterinaru jer se u međuvremenu razbolio. Osim što mijauče i prede u Knjižnici, sa studentima piše seminare i broji knjige, a u slobodno vrijeme ovaj mačak iz knjižnice radi i kao model, te poziva sve da ga onamo dođu posjetiti i donesu mačje kolačiće.



- Znam, čudite se što su se knjige počele glasati - mijaucima! Nije to nikakva onomatopeja ispala iz kakva stiha. To vam ja - Đivo Gundulić, po svim primarnim i sekundarnim spolnim oznakama - mačak, nazivam dobar dan!, napisao je jedan od djelatnika knjižnice 'u mačkovo ime' pa nastavio:

- A ime sam dobio, pretpostavljate, po onom pjesniku iz Dubrovnika, što je ispredao duge (neki bi rekli i dosadne) verse. Ja, kao i on - PREDEM (osim što mijaučem, naravno), to mi je posao. Ali evo, nema dugo, sretan slučaj (nije zvijezda repatica), doveo me u Knjižnicu, gdje sam - bogu hvala - dobio i službu, i to bez preporuke. I tako, od prije koji dan pišem sa studentima seminare i brojim knjige. Dosta ih je, ako me prvi dojam ne vara. Pa računam da će mi služba potrajati bar toliko koliko se mome mačjem rodu pripisuje života, ako me razumijete. U slobodno vrijeme, kako se vidi iz priloženoga, radim i kao foto model - i nije da se hvalim, dobro mi ide. Od nečega se mora živjeti… Ja za svoje usluge dobivam stan i hranu, a imam i zdravstveno, iako još uvijek nisam sindikalno organiziran... To potonje, kako biste vi učeni rekli, dobrim se pokazalo baš evo ovih dana.




Malo mi je i neugodno - moj imenjak Gundulić to bi usudom nazvao - da ni puna tri radna dana nisam probavio, a već me boljetica pokosila, fibra me zdrmala.

Čvrstog sam uvjerenja da će ta neugoda i po mene i po moga poslodavca brzo minuti... jer koliko mi je kao mačjem novaku poznato, zamjena se ni ne može dobiti.

Da vam pravo kažem, to mi i odgovara. Mislim da bi mi fibra iznova skočila da je drukčije...



Eto - Friends, Romans, countrymen, lend me your ears! - ups! to je iz Šekspira, a ja sam ipak Gundulić.

Daklem, dobri ljudi, ne budi vam lijeno da me ponekad obiđete, pomazite i nepce mi posladite kakvim mačjim kolačićem - jer ljepoti toj dostojna neće biti ni sva srebra, ni zlata. Tako nekako taj moj imenjak Gundulić isprede vjekovima prije.

Vidimo se u Knjižnici FFOS-a!, poručuje mačak Đivo Gundulić putem Facebook stranice Knjižnice FFOS-a, prenosi Jutarnji.
 
26. travanj 2024 16:46