StoryEditorOCM
ZabavaPrilog zimskom turizmu

Djed Mraz odabrao Dubrovnik za prvu postaju na putu oko svijeta! Djeco, spremite se na susret za pamćenje, evo kad dolaze saonice s vilenjacima!

Piše DV
8. studenog 2022. - 12:28

Prva postaja pravog Djeda Mraza iz finskog grada Rovaniemija u Laponiji na ovogodišnjem putovanju po svijetu bit će Dubrovnik u koji omiljeni Djedica sa svojim vilenjacima stiže već 26. studenoga uveličati otvaranje devetog Dubrovačkog zimskog festivala!

image

Djed Mraz stiže iz studene Laponije direktno na Stradun

Du Zimski Festival

Joulupukki ili Djed Mraz božićni je veleposlanik dobre volje, ljubavi i mira koji živi u mističnoj Laponiji. Njegov izvorni dom je na tajnovitoj gori Korvatunturi, tisuću kilometara sjeverno od Helsinkija gdje živi s Bakom Mraz te stotinama vilenjaka i sobova.

Legenda o Djedu Mrazu jedna je od rijetkih koje preživljavaju stoljećima, i to u svim krajevima svijeta, a popularnost nasmiješenog bjelobradog djedice s dalekog sjevera Finske koji darovima uveseljava najmlađe ni danas ne jenjava. Milijuni znatiželjnih posjetitelja iz svih krajeva svijeta odlaze u Finsku tražiti njegov dom u tajnovitom mjestu Rovaniemiju gdje je i njegov poštanski ured, koji je u posljednjih 30 godina zaprimio više od 15 milijuna pisama iz 198 zemalja.

image

Djed Mraz stiže iz studene Laponije direktno na Stradun

Du Zimski Festival

Prije negoli se otisne na put diljem svijeta, Djed Mraz poziva dubrovačku dječicu da mu donesu svoja pisma u atrij Kneževa dvora i podijele svoje ovogodišnje želje na čarobnom druženju povodom otvaranja devetog Dubrovačkog zimskog festivala. Dvodnevno druženje s Djedom Mrazom u Dubrovniku poklon je koji su najmlađima za nezaboravni početak Adventa osigurali Turistička zajednica grada Dubrovnika i Grad Dubrovnik.

06. svibanj 2024 03:44