StoryEditorOCM
ZabavaRIT CROATIA

DINBURGER CHARITY EVENING Za Dom Maslina prikupljeno 37 tisuća kuna!  

Piše PSD.
23. travnja 2018. - 16:07

U hotelu Hilton Imperial održan je 20. travnja “Dinburger ChaRITy Evening” – jedinstveni gastronomski koncept osmišljen i organiziran od strane studenata druge i treće godine RIT Croatia.

Ova je večer osmišljena sa naglaskom na degustaciju gourmet burgera uparenih sa odabranim vrstama vina, craft piva i koktela, a u samoj organizaciji događanja sudjelovalo je oko 40 studenata, pod mentorstvom profesora Domagoja Nikolića sa dubrovačkog kampusa  RIT Croatia te gdina. Danijela Butigana, F&B Managera hotela Hilton Imperial.

S obzirom na inovativan i zanimljiv koncept kojeg su studenti marljivo planirali i promovirali tri mjeseca, ne čudi da je „Dinburger ChaRITy Evening“ privukao mnoge ugledne poduzetnike iz ugostiteljskog i hotelijerskog miljea, bivše i sadašnje studente RIT Croatia, a svojim prisustvom događanje je podržao i gradonačelnik Grada Dubrovnika, gdin. Mato Franković, kao i gđa. Dubravka Šuica, zastupnica u Europskom parlamentu.

- Dinburger je dio tzv. experience learning nastave kroz koju studenti napuštaju sigurno i udobno okruženje učionice i okušavaju se u profesionalnim projektima u realnim okolnostima. Gledajući iz tog kuta, projekt je više nego uspio, jer su studenti, bez obzira na izvanrednu produkciju i prikupljena sredstva za donaciju, mnogo toga naučili i profesionalno se afirmirali. Ako smo na taj način popularizirali ugostiteljsko-turistička zanimanja i pokazali da je to struka u kojoj se može ispoljiti kreativnost i inovativnost, onda našoj sreći nema kraja, izjavio je profesor Nikolić.

Cijelokupan prihod od prodaje karata i lutrije u iznosu od 37.000,00 kn doniran je “Domu Maslina” za potrebe uređenja stana za organizirano stanovanje kojeg će koristiti štićenici nakon napunjenih 18 godina.

„Zaista sam oduševljena ovom hvale vrijednom akcijom mladih studenata za naše mlade štićenike. Od srca zahvaljujem upravo najviše studentima koji su pokazali velik trud i dali maksimalnu energiju i ljubav u realizaciji ovog projekta“, poručila je Ilijana Stojanović, ravnateljica Doma Maslina. Dv
 

14. lipanj 2024 02:28