StoryEditorOCM
ZabavaZanimljivo rješenje

‘Detalj‘ iz oglasa za stan u Zagrebu mnoge je šokirao i nasmijao: ‘Za 280 eura i besplatna gimnastika‘, ‘Kao da smo u Tokiju‘. No neki su podstanari imali i puno luđa iskustva

Piše M. V./SD
31. ožujka 2022. - 16:54

Put do vlasititih kvadrata zna biti kompliciran, a do njih obično vodi nekoliko iznajmljenih stanova. Ipak, budući da je prostor u kojem boravimo iznimno važan, čak i prije iznajmljivanja potrebno je dobro prokopati po oglasima i pronaći što nam odgovara, donosi Slobodna Dalmacija.

Takvih jadi gotovo svima su poznati, a oni koji su sada u potrazi za novim domom mogu naići i na pojedine "bisere". 

Ova tema posljednjih dana bila je predmet rasprave i na Redditu gdje su komentatori spremno prepričavali svoja iskustva.

Naime, jedan od profila objavio je fotografiju stana u Zagrebu koji se iznajmljuje, a u kojem su je zbog manjka prostora wc školjka stavljena u tuš kabinu. 

- 280 eura, 11 kvadrata i besplatan tečaj gimnastike tokom tuširanja - napisali su u opisu i tako nasmijali istomišljenike. 

Dok su se jedni složili kako to izgleda kao smo u Tokiju jer su Japanci poznati po tome da do maksimuma iskoriste prostor, drugi su negodovali zbog stanja na tržištu nekretnina. 

- Vidjela taj oglas dok sam tražila stan, kak' je stari reko "To nije ni za žuću" (ćuku jel). Isto mi se javio jedan biser, šalje mi oglas za garsonjeru sve super uređeno, novo, cijena predobra, a meni odmah nešto sumnjivo. Krenem čitati oglas i naletim na "vlasnik povremeno boravi u stanu". Hvala i doviđenja.

Još mi je par poruka poslao gospodin, ali je vidio da ništa od toga. Ako nekog zanima oglas je još aktivan. Obratiti pozornost na "Moguća je varijanta iznajmljivanja spavaće sobe i paru djevojaka emocionalno blisko povezanim (npr. sestrama, izuzetno dobrim prijateljicama . . .).- napisala je jedna djevojka koja zna o kojem je stanu riječ. 

- Ima koji serijski ubojica da me strpa u podrum? Držat ću vrištanje na minimum - napisao je netko drugi.

Iako je ovaj stančić pokrenuo lavinu komentara, zapravo nije bila riječ samo o njemu već općenito o onome što se iznajmljuje. 

Iako jako malen, stan je zapravo iznimno uredan i opremljen novijim namještajem što otkriva to da se vlasnik ili vlasnica stana o njemu brinu i u njega ulažu, što nije uvijek slučaj ni s većim stanovima. U ovako malenom prostoru, dosjetka poput ove može značajno uštedjeti na prostoru. 

- Od trena kad sam vidio pola rabljenog sapuna na prodaju, više me ništa ne iznenađuje - još je jedan od komentara, a zapravo i zaključak da za svaku robu postoji kupac. 

 

06. svibanj 2024 02:36