StoryEditorOCM
ZabavaS društvenih mreža

Dalić kriv za poraz, Perišić skoro završio na policiji zbog ‘silovanja Navasa‘, plavi dresovi razbijesnili navijačice

Piše Marko Bilić
19. lipnja 2023. - 00:50

Pregršt emocija ponudilo je finale Lige nacija u kojemu su Španjolci naplatili penale Vatrenima. Emocije na terenu, emocije na tribinama, ali i na društvenim mrežama. I dok su dolje na travnjaku Španjolci i naši primali medalje ljubitelji nogometa nemilo su tipkali želeći onako vrući, na prvu, iznijeti svoja razmišljanja oko utakmice. Ko je kriv, a ko prav, piše Slobodna Dalmacija.

Bilo je tu svega, mišljenja su najčešće ovisila o regiji iz koje su stizala, kao tragovi zapisani u beskraju. A neki i obrisani. No, uglavnom, velika većina se slaže da je ovo veleban uspjeh Vatrenih, bez obzira što nisu osvojili, da svi skupa moramo biti ponosni.

Naravno, palo je tu i puno frazetina tipa "za nas ste prvaci", "vi ste najbolji" i, naravno, ona najpoznatija i najgora "srebro zlatnog sjaja".

Međutim, bilo je i onih kojima čaša nije dopola puna, nego napola prazna. Puno je kritika, s juga najviše, stiglo na adresu Bruna Petkovića. Jedan od junaka pobjede nad Nizozemcima ovaj put se našao na udaru nezadovoljnika. "Otkad je Petković uša u igru imali smo igrača manje" pjeni se Teo, pa dalje analizira "nije ništa napravija, nije pretrča ništa i nikog, inače je odličan u dva metra kad primi loptu i puca, ali to protiv momčadi kao što je Španjolska nije dovoljno". I onda je krenulo. S jedne strane tipkovnice oni koji ga podržavaju pritom, naravno, prizivajući Marka Livaju, a s druge strane oni koji brane i veličaju "Brunu".

A kako to obično biva na udaru se našao i izbornik Zlatko Dalić. Često obožavan poput božanstva, ali i nakon svakog neuspjeha (ako je ovo neuspjeh, poraz nije, al‘ ipak je izgubljeno finale) bude označen kao krivac. "Samo selektora zamijeniti i to je to, bravo momci", poručuje Refik iz Gračanice u BiH.

Glas podrške dobio je Refik i iz Slavonskog Broda odakle smatraju da je "Perišić trebao igrati na krilu, u par navrata je silovao Navasa, da je igrao na krilu prijavili bi ga na policiju, Dalić je izgubio ovaj finale".

Najžešće je po Daliću oplela Zagrepčanka Erika koja mu iz Njemačke poručuje "izbornik koji se zahvaljuje gospi i ostalim nevidljivim čudima, a ne igračima, trenerima i ostalom zaslužnom osoblju ne može i ne zaslužuje biti prvak". Erika očito jako puno radi pa ne stigne čuti ili pročitati sve izbornike izjave u kojima je toliko puta pohvalio sve nabrojane.

Gabrijela, pak, nije klonula duhom, pa optimistično poručuje "Bravo za naše dečke, iduće godine ćete biti prvaci". Valjda europski.

Refik nije jedini iz susjedne nam BiH koji je komentirao, "bravo komšije" Senadova je poruka iz Bihaća. A njegov sugrađanin Ermin kaže da js sve živce pokidao navijavši za HR i da svi u Lijepoj našoj moraju shvatiti da su "momci u top 5 najjačih reprezentacija svijeta" i da će, ako ovako nastave, "zlato vrlo brzo biti vaše".

Zanimljivo, dio navijačica razlog poraza našao je u boji/garnituri dresova u kojima je Hrvatska zaigrala u finalu. Da, baš navijačica. "Jel smo baš morali igrati u plavome dresu", zapitala se Maja. Znate kako je sa ženama, u oko im prvo upadnu boje i modni detalji.

Majin komentar pokrenuo je lavinu komentara kod pripadnica nježnijeg spola, Iva iz Vinkovaca smatra da plavi dres "treba maknuti" i "vratiti kockice zauvijek". Podržale su ih Marina, Armita, Ljiljana, Arijana, Spomenka... da bi jedna Martina na kraju poručila svim curkama "čim sam vidjela dres odmah sam rekla da ćemo pop.šiti".

Tako vam je to sa ženama. Boja dresa je ključna. Kog vraga onda plaćamo Dalića i cijeli njegov stožer...

30. travanj 2024 01:33