StoryEditorOCM
ZabavaDubrovačka kantautorica Daria Korić izdala treći singl

Da nema ovakve okrutnosti oko nas, ‘Brnjicu’ nikad ne bih ni napisala!

Piše Lorita Vierda Foto: Lidija Mataja
27. svibnja 2023. - 20:06

Lagana, nježna i čvrsta k‘o stijena, s vokalom koji budi ono nešto u čovjeku, dubrovačka je kantautorica Daria korić izdala svoj treći singl isto tako čvrstog naziva ‘Brnjica. Nakon singlova ‘Ne brini‘ i ‘Jesmo li sami?‘ stiže otimanje od okova svijeta oko nas, priča nam Daria, onog koji nam čini da se sami pokunjeno ponovno ‘pospremimo‘ u okvir, stavimo sebi okove i pomirimo se sa sudbinom.

Neobičan naziv pjesme prezentira oduzimanje glasa sebi u mnogim važnim područjima života. Kako Daria kaže, "Vrtila sam se u krug sa sobom, hvatala samu sebe za rep pa mi je došla slika dva psa koji se susreću na uglu ulice. Oni prezentiraju moje borbe, izgubljenost, strah i ljubav. Dugo mi je trebalo da se oslobodim i pustim glas pred ljudima, da se ogolim. Brnjicu sam napisala kao satiru o polaritetima i na kraju odlazak iz tog mjesta."

image

Dubrovačka glazbenica Daria Korić izdala je treći singl naziva ‘Brnjica

Lidija Mataja/

Zašto Brnjica, čega se to oslobađaš?

-Puno sam razmišljala je li pametno nazvati pjesmu Brnjica jer zvuči agresivno ali s druge strane nismo li mi svi nerijetko grubi prema sebi? Jako često nam sustav u kojem živimo stavi imaginarnu brnjicu, a još češće si to radimo sami. S obzirom da je ova pjesma nastavak na prve dvije riječ je o istim boljkama i oslobađanju sebe od sebe."

Sva glazba koju stvara, dodaje, temelji se na njenom osobnom iskustvu. Ona je pogled na lekcije koje uči o samoprihvaćanju i emocionalnom sazrijevanju. Korić ne bježi od svoje introvertirane melankolije. Poetski stihovi, prkosna iskrenost i odvažno istraživanje svojih ponašajnih obrazaca oslikavaju njen novi glazbeni uradak koji dolazi kao idealan melem i za umjetnika i za slušatelja sa svojim utješnim mislima, načinom da se čovjek bolje upozna, da ojača, uspije i dohvati puninu svoga identiteta.

image

Dubrovačka glazbenica Daria Korić izdala je treći singl naziva ‘Brnjica

Instagram/

Kako kreće stvaranje pjesme, je li to momenat u kojemu izađe pet komada, pa neko vrijeme ne dolazi ništa ili je u tebe drugačije?

-Najteže mi je odlučiti što maknuti jer uvijek imam previše toga (smijeh). Nema pravila, svakodnevno pišem ali ne izađe svaki dan nešto dobro. To je onako kao da pišeš dnevnik samo u stihovima ali nije svaki dan dovoljno inspirativan pa bude svega. Na žalost puno bolje pišem kad sam tužna tako da onda zna izaći i po pet komada u par dana. Vjerujem da će se i to promijeniti kroz vrijeme. "

image

Dubrovačka glazbenica Daria Korić izdala je treći singl naziva ‘Brnjica

Instagram/

Misliš li zapjevati u gradu?

-To mi je velika želja, a moram priznati i najveći strah jer je najteže pred svojima pjevati. Ali moj cilj je nakon što napravim cijeli album skupiti bend i krenuti svirati svoje autorske koncertiće, definitivno bih krenula od Dubrovnika."

Kao i prethodnih pjesama, autorica glazbe i teksta je Daria Korić, a za aranžman je zaslužan Rejhan Okanović, koji je odsvirao gitarske dionice i bas. Mario Klarić je svirao bubnjeve, Sandra Halužan i Marko Gudelj su odsvirali saksofone, dok je prateće vokale pjevao Dino Antonić. Pjesmu "Brnjica" prati lyric video koji je napravio glumac i redatelj Romano Nikolić.

14. lipanj 2024 02:05