StoryEditorOCM
ZabavaO DORI I SPLITU

Biste li na ovim fotkama prepoznali Mrlu iz Leta3? Mi na prvu ne bismo, zabavno je naletjeti na ‘relikte prošlosti‘

Piše Ivana Kapetanović/sd
13. veljače 2023. - 17:25

Rekli ste da ste se prijavili iz dosade na Doru, no, zašto ste se zapravo prijavili? - pitala sam Mrlu u prosincu, kad je Let3 svirao u Splitu, u sklopu Spleat adventa na Starom placu, piše Slobodna Dalmacija.

- Uopće se nismo prijavili iz dosade, već zato da u životu bude manje dosadno, jer kad je ljudima dosadno onda se okreću drogi, alkoholu, kocki. Let 3 je tu da to spriječi i navede vas da se smijete, veselite, ljubite, može i u usta! Toliko jako da boli od jakosti - odgovorio mi je.

Doduše, najavio je i da će na Dori nastupati goli, pa "staviti na kitu jedan, a na sise dva iksa", ali, kao što smo vidjeli, nisu išli toliko daleko.

No daleko su dobacili. Plasmanom, ali i nebrojenim reakcijama u javnosti i na društvenim mrežama. Gledano iz pozicije showbizz novinara, Let3 nas je spasio!

Mrle je otkrio i kako je pjesma "ŠČ!" nastala u Splitu.

‘Volim Split i njegov temperament‘

- Jedno od najljepših iskustava što se tiče kazališta sam doživio u splitskom HNK! Moram reći da je to jedan savršen mladi glumački ansambl, predivni ljudi iz tehnike, oni koji rade u kazališnim radionicama, ukratko, to su svi oni koje ne vidite, ali se jako trude da sve savršeno zvuči i izgleda.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Inače volim Split i taj njegov temperament, pa mi je dva i pol mjeseca u gradu prebrzo prošlo. Tekst za predstavu sastavljen je od tekstova Predraga Lucića, Mate Matešića, Homera, Aristofana, a sve je to adaptirala i uredila Željka Udovičić Pleština.

Predstava "Lizistrata" govori o prekrasnoj ženskoj energiji koja pomiče granice i može promijeniti svijet. Žena, Majka, Kraljica. Toliko sam bio fasciniran predstavom da je rezultat toga bila pjesma koju sam napisao za “Doru”, a koja će biti sastavni dio albuma koji obuhvaća glazbu iz same predstave. Zvat će se “Ratna opera” - ispričao nam je uoči splitske svirke u prosincu.

Mrlu zadnjih godina ne možemo zamisliti bez brkova, štoviše, na starijim fotografijama na kojima je bez njih, gotovo da ga ne bismo ni prepoznali. na prvu sigurno ne!

Pa evo i da vas podsjetimo na nebrkata izdanja riječkog rokera koji će, eto, svoj bend dovesti i do pozornice Eurosonga u Liverpoolu.

image
Tea Cimaš/Cropix
image
Tea Cimaš/Cropix
image
Tea Cimaš/Cropix

 

 

10. svibanj 2024 11:00