StoryEditorOCM
ZabavaZaokret u poslovanju

Apple sve snage za 2024. baca na uređaj koji nije iPhone, predstavili su novu generaciju telefona

Piše dv
20. rujna 2023. - 18:21

Iako će iPhone i dalje ostati najvažniji proizvod koji kompaniji donosi najviše novaca, sljedeća godina proći će u znaku potpuno novog proizvoda. 

Prije tjedan dana Apple je održao svoju najveću godišnju konferenciju. Tim Cook i ekipa predstavili su novu generaciju telefona, kao i dva nova modela pametnih satova koji će se u prodaji pojaviti za nekoliko dana i kompaniji ponovno donijeti desetke milijardi dolara prihoda. piše bljesak.info.

No dok ljubitelji Applea iščekuju dolazak novih telefona, poznati tehnološki novinar i analitičar Mark Gurman već gleda na 2024. i sve proizvode koje bi kompanija trebala predstaviti tijekom sljedeće godine. Ono što je posebno zanimljivo i što bi moglo obilježiti Appleovu sljedeću godinu jest da u 2024. njihov najzanimljiviji proizvod, odnosno proizvod koji će privući najviše pažnje i interesa neće biti novi iPhone.

Naime, sljedeće godine trebala bi početi prodaja Appleova prvog VR-a uređaja, modela Vision Pro. Taj je uređaj već službeno predstavljen i prikazan je na konferenciji u lipnju, a prvi dojmovi osoba koje su ga testirale i isprobale su više nego dobri.

Početkom sljedeće godine Apple Vision Pro tako bi se trebao naći u prodaji, no od njega se ne očekuju neke velike prodajne brojke, a razlog je jednostavan - cijena od 3500 dolara.

No dok većina neće kupiti Appleov VR uređaj, Gurman kaže kako će taj uređaj privući ljude u Appleove trgovine, kako bi ga vidjeli i testirali, a mogao bi utjecati i na povećanu prodaju njihovih drugih uređaja. Gurman ima velika očekivanja i od sljedeće generacije Appleova sata.

Riječ je o jubilarnoj desetoj generaciji te od Apple Watcha X očekujemo redizajn, ali i neke nove važne opcije poput praćenja krvnog tlaka. Također, spominje se i novi asistent baziran na umjetnoj inteligenciji koji će vlasnike sata savjetovati oko zdravlja. Sljedeće godine očekujemo redizajn još jednog uređaja. Prema Gurmanu, velike promjene čekaju iPad Pro koji će dobiti OLED ekran, kao i još bolju Magic tipkovnicu.

Što se Macova tiče, očekujemo nove modele s nadolazećim čipsetom M3 - od Mac Minija pa do prijenosnika iz serije Air i Pro. U planu je i novi iMac i bit će zanimljivo vidjeti kolika će iznositi dijagonala njegova ekrana. Trenutačni modeli dolaze s ekranima dijagonale 24 inča, no neke su ranije glasine govorile kako u Appleu razmišljaju o ekranima od čak 32 inča.

Što se iPhonea tiče, pored klasičnih hardverskih nadogradnji, za modele iPhone 16 Pro i Pro Max Apple navodno priprema i veće ekrane. Sljedeće godine Cookova će tvrtka veliki naglasak staviti i na umjetnu inteligenciju. Već razvijaju interne AI alate i vlastitu verziju ChatGPT-a koja će biti namijenjena samo za zaposlenike tvrtke i pomoći će im pri razvoju i testiranju proizvoda. 

01. svibanj 2024 15:28