StoryEditorOCM
ZabavaPOZDRAV LJETU |

ANA RUCNER Održat ću koncert 21. lipnja u amfiteatru na Srđu, samo s manje publike i u uvjetima koji će biti mogući s obzirom na situaciju

Piše Dv
30. svibnja 2020. - 10:31
Proslavljena hrvatska violončelistica Ana Rucner dala je intervju za Slobodnu Dalmaciju, a dotaknula se pritom i festivala "Ana u Gradu". Naime, Rucner bi ove godine deseti put trebala 'pozdraviti ljeto' na Srđu.

- Koncert ću održati i ove godine 21. lipnja u amfiteatru na Srđu u Dubrovniku, samo s manje publike i u uvjetima koji će biti mogući s obzirom na situaciju. Donedavno nisam znala hoće li to uopće biti moguće, ali kao što sam već spomenula, nema stajanja te u ovim trenucima treba planirati i raditi od doma kao da je sve normalno. Treba vjerovati da će postojati mogućnost. Jer ionako znamo što u slučaju ako je ne bude.

Osim samog koncerta, početkom lipnja također ću snimiti taj isti koncert s kolegama glazbenicima, a koji će se emitirati 21. lipnja u popodnevnim satima na HRT-u. Tu snimku odlučila sam napraviti jer sam svjesna da neću imati brojnu publiku kao zadnjih godina, a televizijskim prijenosom svoju glazbu mogu podijeliti sa svima. Ovo je deseta godina mog festivala i želim ju obilježiti na poseban način, tako da će uz intiman live koncert tog dana u zoru i televizijsku snimku, koja će se emitirati istog dana, biti pušten i kratak dokumentarac o svih deset godina mog festivala 'Ana u Gradu', najavila je glazbenica. 
24. travanj 2024 05:22