StoryEditorOCM
Zabava‘shadow boat‘ na Elafitima

Američki milijarder Jeff Bezos plovi na jahti Koru, ali ona nije jedina u njegovoj floti: Evo čemu mu sve služi ‘Abeona‘

Piše GB
16. kolovoza 2023. - 15:24

U pratnji raskošne Koru, megajahte američkog milijardera Jeffa Bezosa, u akvatorij Elafita uplovila je još jedna ljepotica  iz privatne flote jednog od najbogatijih ljudi na planetu i osnovača Amazon online trgovine.

Riječ je o Abeoni, motornoj jahti ukupne duljine 75,25 metara kojoj je ovo jedan od prvih vijađa nakon nedavnog porinuća. Nazvana po starorimskoj božici putovanja, Abeona je stigla s navoza nizozemskog brodograditelja Damen Yachting iz Nizozemske. Superjahta je široka 12 metara, ima gaz od četiri metra, čelični trup i aluminijsko nadgrađe, a tu je i mini helidrom ako se gosti odluče na kopno ‘skoknuti‘ privatnim helikopterom.

image

Abeona u akvatoriju Elafita

Čitatelj Dubrovačkog vjesnika

Makar se po dizajnu i opremljenost ne bi reklo, Abeona je zapravo prateće plovilo za Koru, tzv. shadow boat koji služi za prijevoz namirnica, vozila i opreme za glavnu jahtu.

Mediji su nedavno izvijestili kako je Bezos Koru platio oko pola milijarde dolara, dok ga je Abeona stajala ‘samo‘ 75 milijuna.

Na svjetskoj ljestvici najvećih jahti Abeona je na 227. mjestu kao druga najveća iz pogona Damen Yachtinga. Naš čitatelj jutros ju je snimio na ulazu u Šipansku Luku.

 

27. travanj 2024 12:25