StoryEditorOCM
ModaSOLIDARIZIRAO SE S UKRAJINOM

Znakovita tišina na pisti: Giorgio Armani održao modnu reviju bez glazbe

Piše DV/Hina
27. veljače 2022. - 20:27

Modna ikona Giorgio Armani u nedjelju je u tišini, bez glazbe, održao svoju modnu reviju u Milanu u znak poštovanja i solidarnosti s ljudima koji proživljavaju teške trenutke u rusko-ukrajinskom sukobu, prenosi Hina.

image
Ozračje uz današnju Armanijevu modnu reviju u Milanu
Miguel Medina/AFP

Manekenke su šetale modnom pistom u jezivoj tišini koju je prekidao jedino pljesak publike. “Moja odluka da ne koristim glazbu je znak poštovanja prema ljudima koji proživljavaju ovu tragediju u Ukrajini”, objavio je dizajner na Twitteru.

“Jedino što možemo je poslati poruku da ne želimo slaviti dok se nešto tako užasno događa oko nas”, rekao je na reviji 87-godišnji dizajner, vidno dirnut, kako prenosi Reuters.

image
Ozračje uz današnju Armanijevu modnu reviju u Milanu
Miguel Medina/AFP

Muški i ženski modeli predstavili su kolekciju jesen/zima 2022/2023. Poznati je dizajner u sklopu revije predstavio i nove modele haljina, bluza, a isticali su se dugi bijeli kombinezoni i cvjetni printovi.

Armanijeva revija tradicionalno zatvara milanski tjedan mode, koji je ove sezone održan uglavnom uživo, umjesto putem digitalnih prezentacija kao ranije zbog pandemije. Sudjelovali su i Prada, Gucci, Dolce&Gabbana i dr.

27. ožujak 2023 00:21