StoryEditorOCM
ModaPELJEŠKA LIGA PROTIV RAKA

Modna revija koja je oduševila Orebić, a ljudi su još jednom pokazali da imaju veliko srce...

Piše Anđelka Kelava
12. rujna 2023. - 18:06

Pelješka liga protiv raka Korčula-Pelješac-Lastovo-Mljet u suradnji s modnom agencijom Ozz vlasnice Stanke Zovko iz Mostara i uz potporu općinske turističke zajednice organizirala je proteklog vikenda modnu reviju.

Na ovom modnom događanju u Orebiću protkanom ozračjem pune pozitive i osmijeha reviju su uz  manekenke iz Mostara  nosile i sumještanke kao i neke gošće koje se ovih dana odmaraju na Pelješcu. 

Modna revija u Orebiću bila je humanitarnog karaktera, sve predstavljene haljine i svečana ženska odjeća prodavali su se po popularnim cijenama, a sav prihod je namijenjen za potrebe Lige i liječenje oboljelih od malignih oboljenja.

Inače Liga protiv raka Orebić organizira tijekom godine niz humanitarnih akcija kako bi pomogla osobama oboljelim od ove teške bolesti.

Iz Lige zahvaljuju svima koji su se na bilo koji način uključili u ovu akciju kao i svim onim vrijednim ljudima koji se godina trude priskrbiti novac za bolesne sugrađane, za nabavku raznih aparata, za preventivne preglede. ...Posebno im je zadovoljstvo što se žar za humanitarnim radom prenio i na mlađe generacije i nove ljude.

Ova modna revija iznjedrila je još jednu odličnu ideju koja će cijeloj priči dati poseban obol. Naime, jedna od sudionica ovog modnog događanja predložila je kako bi bilo pametno iskoristiti situaciju i osvijestiti zajednicu u ekološkom pogledu prema vrlo štetnim posljedicama tekstilne industrije posebno pogubne za vodu. Reciklaža je ono što se u ovom kraju podstiče pa je i komunalna firma vidjela važnost i ove vrste reciklaže, tako da će Orebić za koji dan kontejner za tekstil koji će bit postavljen na parkingu vrtića.

27. travanj 2024 13:14