StoryEditorOCM
ModaNoći za pamćenje

Dubrovačka dizajnerica Džemila Dilberović pomaže maturanticama da zablistaju na maturalnoj zabavi: Svijetleći elementi su uvijek IN, nema pravila ni u bojama!

Piše Lorita Vierda
31. siječnja 2024. - 21:15

Ta jedna noć kad se maturanti i njihovi roditelji konačno opuste, kad je sve u veselju i dobroj zabavi, ali i u odabiru haljine, noć je kojoj se svi srednjoškolci najviše vesele. Ove godine sezona maturalnih zabava dosta je kratka a upravo ovog vikenda kreću zabave. Noć je to kad i djevojke i mladići jednostavno moraju zablistati i na neki način pokazuju zrelost i ulazak u svijet odraslih. Pa kad im već neće dalje biti lako, a sigurno neće, maturalna zabava prilika je za nošenje najljepših haljina.

image

.

Tonci Plazibat/Cropix

Jedna od onih dizajnerica koja obožava raditi haljine baš za maturalne zabave je Džemila Dilberović čiji brend Lella Design jako dobro znaju djevojke koje planiraju svoju maturalnu zabavu. I ove, kao i svake godine, djevojke su pokazale da imaju baš svoj unikatan stil odabirući dizajn za haljine koje ne robuju nekakvim ustaljenim modnim trendovima.

Kad je riječ o materijalima, Lella design, kao i uvijek, predlaže finu čipku, šljokice i ljuske, a osim crne, koja je uvijek jedan od elegantnijih odabira, ove godine puno je djevojaka zaželjelo žive boje i brojne detalje.

image

.

Tonci Plazibat/Cropix

Haljine na jedno rame, šlepovi koji su tek dovoljni za plesne zamahe, razni ukrasi za kosu poput mrežica, svijeća i perja, dodaci haljinama zapravo su odnijeli svu slavu haljinama. Dilberović za ovu sezonu predlaže crne modele s otvorenim leđima i velikim rasporima za one djevojke koje igraju na sigurno, a za sve ostale tu su električne nijanse narančastih, plavih, zelenih, brončanih i ružičastih. Isprepletene finim detaljima minuciozno rađene čipke, kristala i ljuski zaželjela je gotovo svaka djevojka, a ono što je pravi hit su otvoreni dijelovi tijela: leđa, rame, dio nogu ili duboki polupokriveni dekoltei, uz dodatke poput tila, čipke ili perja koji su zaista zvijezde.

image

.

Tonci Plazibat/Cropix

Visoke pete, frizure koje su i najljepše ove godine - klasika i ‘old Hollywood’ ne odvlače pažnju s haljina, a make up je najvećim dijelom decentan i prirodan, kakav i treba biti na mladim djevojkama. Već ove subote kreće prva maturalna zabava Ekonomske i trgovačke škole, a za njima slijede i ostale. Lella design predlaže i jednostavne, decentne haljine, neupadljivog dizajna i utišanih boja, koje savršenstvo postižu ekscentričnim dodacima.

image

.

Tonci Plazibat/Cropix
image

.

Tonci Plazibat/Cropix
26. travanj 2024 06:10