StoryEditorOCM
ModaDubrovačka dizajnerica predstavila mini kolekciju i haljine za maturantice

Andrea Zvono: "Drago mi je da sam dio priče ‘Moja maturalna večer‘, ti mladi ljudi prava su inspiracija!!

Piše Lorita Vierda Foto: Nikša Raguž Lučić, privatni album
2. travnja 2023. - 09:08
Andrea Zvono dubrovačka dizajnerica izbacila je kolekciju proljeće-ljeto, a usput sudjeluje na još jednoj humanitarnoj reviji ‘Moja maturalna večer‘Dv/

SS2023 naziv je mini kolekcije za proljeće-ljeto dubrovačke dizajnerice Andree Zvono. Proljeće i ljeto dočekuje u podatnim materijalima, sjaju i žarkim bojama, a mali editorijal napravila je uz fotografa Nikšu Raguža Lučića i model Anu Kobilić na savršenim dubrovačkim lokacijama u povijesnoj jezgri.

-Bogati nabori, perje i vesele boje zasigurno će začiniti ovo proljeće i ljeto. I prošlo ljeto smo radili haljine s perjem i jako su nam bile tražene, a ove godine smo u sve dodali i haljine s velikim naborima na ramenima i dnu haljine. Sad je pravo vrijeme za mini kolekciju, jer kreću brojna događanja gotovo uvijek rezervirana za lijepa vremena u Gradu, poput krizmi, vjenčanja i ponešto maturalnih zabava, pa smo puno i u šivanju po mjerama, ali naravno i u našem butiku u hotelu Sheraton ima i gotovih modela za sve uzraste. A uza sve to radimo i na velikim projektima koje ćete uskoro vidjeti, no mogu samo dodati uz to i da smo jednoj našoj poznatoj pjevačici šivali haljine koje ćete uskoro vidjeti na društvenim mrežama i to me jako veseli!” - priča Andrea.

image

Mini kolekcija proljeće-ljeto SS2023. dubrovačke dizajnerice Andree Zvono

Nikša Raguž Lučić/

Već je nekoliko godina i u jednom od humanitarnih projekata zaklade Hrvatska za djecu, projektu ‘Moja maturalna večer’

Ovom revijom, koja će se održati 5. travnja u zagrebačkom hotelu Westin po peti puta, mladim maturantima bez odgovarajuće roditeljske skrbi Zaklada omogućuje da u pripremama za svoju maturalnu večeru sudjeluju ravnopravno kao i njihovi vršnjaci te da na svoj veliki dan budu primjereno odjeveni. Projektom zajedno doprinosimo njihovom samopouzdanju, boljem osjećaju uključenosti, omogućiti ravnopravniju poziciju u zajednici. U ovoj zajedničkoj misiji, nesebično sudjeluju vodeći hrvatski modni dizajneri i modne kuće koji maturanticama i maturantima u trajno vlasništvo daruju haljine, odijela i obuću. U ulozi modela ove će godine na reviji u prekrasnim kreacijama tako prošetati 26 maturanata (18 djevojaka i 14 mladića).

image

Mini kolekcija proljeće-ljeto SS2023. dubrovačke dizajnerice Andree Zvono

Nikša Raguž Lučić/

Andreinu kreaciju ove godine nosi maturantica iz Centra za pružanje usluga “Dica ka i svaka druga” iz Splita.

- Već par godina sam dio te priče i drago mi je da mogu pomoći. Mislim da je velika čast biti dio ovoga projekta i pomoći da maturantici to bude jedan od ljepših dana u životu. Ove godine možda i ja odem na reviju da vidim sve to i uživo, prijašnje godine nisam uspjela radi trudnoće i prezaposlenosti, i baš se tome veselim.”

Projekt Moja maturalna večer u protekle četiri godine razveselio je više od 100 maturantica i maturanata slabijeg imovinskog stanja i bez odgovarajuće roditeljske skrbi, dodaje upraviteljica Zaklade “Hrvatska za djecu” koja ove godine slavi 15 godina postojanja, Renata Gubić.

image

Dubrovačka dizajnerica Andrea Zvono

Privatni Album/

-Ovim projektom smo mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a koji ove godine završavaju srednjoškolsko obrazovanje željeli omogućiti da u pripremama za svoju maturalnu večeru sudjeluju ravnopravno kao i njihovi vršnjaci. Želimo im omogućiti da na svoj veliki dan budu primjereno odjeveni. Projektom želimo doprinijeti njihovom samopouzdanju, boljem osjećaju uključenosti, omogućiti ravnopravniju poziciju u zajednici. Projektom također želimo nastaviti razvijati izravne odnose s ustanovama i institucijama koje skrbe o djeci i mladima kao nastavak prijašnjih projekata koje je Zaklada provodila a koji su vrlo pozitivno ocjenjivani. Mišljenja smo da je to jedno novo iskustvo koje će osim izravne materijalne koristi, donijeti i trajnu emotivnu vrijednost korisnicima projekta!“

25. travanj 2024 06:35