StoryEditorOCM
Kućni ljubimciNEVJEROJATNO!

Vozačica ZET-a ženu nije htjela pustiti u tramvaj sa psima, još joj je pokazala i srednji prst

Piše vaumijau
21. ožujka 2022. - 16:14

Jedno od stresnijeg zanimanja u Hrvatskoj definitivno je ono vozača ZET-a. Na dnevnoj bazi imaju posla s nervoznim građanima koji ih nerijetko vrijeđaju, pa čak i fizički nasrću na njih, a o jednom smo takvom neugodnom iskustvu pisali prije tri mjeseca kada je na jednog vozača plavog zagrebačkog autobusa nasrnuo jedan putnik, vrijeđao ga i gađao opušcima. No, danas stiže obrnuta priča. Jedna je stanovnica Zagreba ostala u šoku postupkom vozačice "šestice", piše RTL.

"Čekala sam tramvaj na Trgu Franje Tuđmana, a sa mnom su bila dva manja psa. U jednom trenutku stigao je tramvaj, ali vrata se nisu otvarala. Pogledala sam prema vozačici i u šoku vidjela da mi pokazuje srednji prst", priča nam J. P, donosi VauMijau.

Kaže da se počela u šoku odmicati od tramvaja, a vozačica je i dalje gestikulirala rukom, unatoč tome što je vidjela mobitel koji ju fotografira.

Vozačica nije htjela čak niti pustiti putnike van iz tramvaja, dok se ne uvjeri da je J. P. otišla dovoljno daleko da više ne stigne ući.

"Brnjice i knjižice za pse imam u torbi. Nisam znala da je pravilo da u tramvaj ne smiju ući dva psa, nego samo jedan, i vozačica mi je to mogla i lijepo objasniti. Osim toga, kako je ona znala da me u tom tramvaju ne čeka druga osoba koja bi preuzela drugog psa?", pita se.

No, nakon prvotnog užasnog iskustva, oduševio ju je postupak ZET-a. Slučaj je uredno prijavila, a odgovor je uslijedio odmah.

"Izražavamo žaljenje zbog neugodne situacije koja izlazi iz okvira elementarne kulture. Nadležna služba obavit će postupanje zbog neprimjerene i neprihvatljive reakcije vozačice, a istovremeno će poduzeti odgovarajuće mjere. Slične situacije su neželjene i neugodne te ne postoji okolnost koja bi mogla umanjiti posljedice ovakvog postupka", stajalo je, između ostalog, u odgovoru ZET-a.

Ljubazno su objasnili da pravila nalažu da u tramvaj smije ući samo jedan pas, no složili su se da je vozačica to svakako trebala ljubazno objasniti.

28. svibanj 2023 02:17