StoryEditorOCM
Kućni ljubimcizašto to rade?

Ako vam vaša mačka ne želi prići, samo otiđite u kupaonicu

Piše VauMijau
23. svibnja 2023. - 13:09

Svi vlasnici mačaka znaju kako pronaći svoju čupavicu kad se ne želi ukazati, unatoč pozivima i mamljenju poslasticama. Kad ništa ne pomaže, treba samo otići u kupaonicu. Čim se nađemo u toj magičnoj prostoriji, naša će se mačka odmah ukazati. Može biti skrivena u sobi dok ste vi tamo, ali čim izađete, eto je za vama, piše VauMijau. Zbog čega to rade, zapravo?

Čini se kako je nekoliko razloga. Najčešće je to znatiželja - u kupaonicama je voda, wc školjka, kupke, sapuni, prljavo rublje u košarama... Osim toga, mi tamo svašta radimo: peremo ruke, zube, tuširamo se, punimo mašinu odjećom, čistimo, sjedimo na wc školjci... Pravi raj za redovito istraživanje, koje je još uzbudljivije ako su vrata zatvorena, pa ne mogu ući za vama. Sve ih to jako zanima, pa je razumljivo da nas slijede tamo.

Možda to rade jer im je dosadno, pa se hoće zabaviti. Ili pak vole hodati za vama bilo kuda, pa i u kupaonu. Ima i onih koje vole biti u društvu, pa vas zato slijede, ali ima i malenih čudaka koje vole sve imati pod nadzorom. Da, to uključuje i čovjeka na wc školjci ili pod tušem. Nema spasa, naviknite se na to, donosi VauMijau

U nekim slučajevima razlog je tjeskoba zbog odvajanja. Mačka želi svoju samoću, naravno, no svejedno ne voli da previše odlazite od nje.

24. travanj 2024 19:00