StoryEditorOCM
Gastro‘KRALJICA‘ LJETA

Zapečene smokve s kozjim sirom

Piše DH
13. kolovoza 2023. - 11:21

Iako su najslađe kada ih poskrivećki uberete negdje na obali dok šećete prema plaži, ako ste zapeli u gradu u iščekivanju godišnjeg odmora, nema vam druge nego da se uputite na obližnju tržnicu po slatke i medene smokve. Sada je pravo vrijeme da bez zadrške uživate u njima, donosi Dobra hrana

 

Potrebno je:

8-10 ljubičastih smokvi

200 g mekog kozjeg sira

1 šaka usitnjenih lješnjaka

sol i papar

1 žlica usitnjenog svježeg origana

2 - 3 žlice meda

maslinovo ulje

Priprema:

Keramičku posudu za pečenje lagano premažite maslinovim uljem. Smokve oštrim nožem zarežite u obliku slova X. Rukom malo oslobodite sredinu smokve i žličicom u nju utisnite kozji sir. Učinite to sa svim smokvama. Po siru rasporedite usitnjene lješnjake i usitnjeni origano, zatim malo posolite i popaprite. Na kraju svaku smokvu začinite medom. Posudu stavite u prethodno zagrijanu pećnicu te pecite pet minuta na 180°C. Bitno je da se sastojci zagriju.

18. studeni 2024 03:08