Koristite zelenu, crnu ili crvenu leću, a kada je u pitanju povrće, dodati možete i šaku špinata, zrna boba, krumpir...
Trebat će vam:
200 g leće po izboru
1 luk
2 mrkve
1 manji komad korijena celera
2 para kobasica
1 žličica crvene mljevene paprike
drugi začini po želji
sol i papar
povrtni temeljac ili voda
ulje
Priprema:
Na dobro zagrijanom ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte i na kolutiće sjeckanu mrkvu i sitno sjeckani celer. Ubacite na kolutiće nasjeckanu kobasicu. Začinite soli i paprom, dodajte crven u papriku i druge začine po želji pa ubacite i leću koju ste preko noći namakali u vodi (ako koristite, primjerice, crvenu leću, to neće biti potrebno). Prelijte temeljcem ili vodom i kuhajte 40-ak minuta ili dok povrće ne omekša. Poslužite uz kruh.