StoryEditorOCM
GastroLINIJA JE BITNA

Uz treninge prije ljeta i odlazaka na plažu treba paziti i na prehranu: evo nekoliko savjeta kako začiniti salatu

Piše dv
9. svibnja 2023. - 20:26

Stiglo nam je proljeće je, uskoro ćemo uskočiti u kupaće i krenuti na plažu pa se treba pripremiti i pripaziti na prehranu. Navečer se preporuča jesti laganu hranu kako bi se na plažu otišlo sa što boljom linijom.

Prelazak na salatu je dobra opcija, a da ne bude uvijek ista, evo nekoliko prijedloga kako je začiniti:

Preljev od meda i senfa:

Kako biste napravili ovaj preljev, umutite sastojke u zdjeli srednje veličine. Ovaj preljev čuvajte u hladnjaku do dva tjedna.

Sastojci:

1/4 šalice Dijon senfa

1/4 šalice maslinovog ulja

1/4 šalice običnog grčkog jogurta

3-4 žlice meda

1 limun, svježe iscijeđen

1/2 žličice sol

malo papra

Grčki preljev:

Iako je ovaj grčki preljev izvrstan uz gotovo svaku svježu vrtnu salatu, posebno je ukusan uz grčku salatu od tjestenine. Da biste ga napravili, stavite sve sastojke zajedno u bocu i promućkajte!

Sastojci:

3/4 šalice maslinovog ulja

6 žlica crnog vinskog octa

3 žličice sušenog origana

1 žličica češnjaka u prahu

1/2 žličice soli

Budući da u bočici nema ničega što bi se pokvarilo, ovaj preljev možete držati na polici nekoliko tjedana.

Talijanski preljev:

Jeste li ikada pronašli talijanski preljev koji nije pretrpan dodanim šećerima? Predlažemo ovaj recept kako biste ga mogli napraviti sami kod kuće!

Sastojci:

3/4 šalice maslinovog ulja

1/4 šalice crvenog vinskog octa

1 limun, svježe iscijeđen

1 žličica Dijon senfa

1 žličica talijanskog začina

1 režanj češnjaka, samljeven

1/2 žličice sol

malo papra

Ovaj preljev ima svježe iscijeđeni sok od limuna, pa biste ga vjerojatno trebali čuvati u hladnjaku do dva tjedna. Za upotrebu izvadite ga iz hladnjaka i pustite da se zagrije na sobnu temperaturu.

Još ideja potražite OVDJE.

17. studeni 2024 01:52