StoryEditorOCM
GastroPOMAŽE I U DETOKSIKACIJI

Trodnevna dijeta u kojoj izgubite tri kilograma? Zvuči predobro da bi bilo istinito? Ako volite kiseli kupus, sigurno vam neće biti loše

Piše Živim.hr
12. prosinca 2021. - 22:50

Kiseli kupus mnogima je omiljena namirnica, posebno zimi, kada se od njega rade najrazličitija ukusna jela. Ovo zelje prava je riznica visokovrijednih hranjivih i ljekovitih sastojaka, vitamina, minerala, elemenata u tragovima i balastnih tvari. Od vitamina obiluje vitaminom C, A, K, vitaminima B skupine, posebno B12, od minerala su zastupljeni željezo, fosfor, kalcij, kalij, natrij, sadrži bjelančevine i visok udio balastnih tvari. Upravo zbog obilja vlakana povoljno utječe na probavu, a pogoduje želucu i crijevima. Kiselo zelje jedna je od temeljnih namirnica u dijetalnoj prehrani i pravi prehrambeni izbor svakome tko želi izgubiti pokoji kilogram ili čuvati liniju jer u 100 grama kiselog zelja ima samo 26 kalorija, piše Živim.hr.

TRODNEVNA DIJETA

Dijeta s kiselim zeljem vrlo je učinkovita jer se uz nju u tri dana mogu izgubiti tri kilograma, ali što je važnije dobro će očistiti i detoksicirati organizam.

Prvi dan dopušteno je tijekom cijelog dana pojesti kilogram i pol kiselog zelja. Uz to je važno piti puno vode, minimalno litru i pol do dvije s nekoliko kapi limuna.

Drugi dan jede se ista količina zelja, s tim da je dopušteno za ručak uz zelje pojesti i komadić integralnog kruha i malo posnog svježeg sira, a za večeru se uz zelje pojedu dva kuhana krumpira.

Treći dan također je uz kiselo zelje dopušteno pojesti malo integralnog kruha ili kuhanih krumpira. Po potrebi zelje se može začiniti s nekoliko kapi bučinog ulja ili prepržiti na maslacu.

09. lipanj 2023 00:10