Sezona tikvica još uvijek traje, napravite ih punjene s ječmom i ne zaboravite sir, preporuča Dobra hrana.
Uz ovako punjene tikvice poslužite Tzatziki, odnosno umak od grčkog jogurta, režnja češnjaka i svježeg kopra,
Trebat će vam:
4 tikvice
3 šake ječma
200 g mozzarelle
1 šaka kopra
Grčki jogurt
3 režnja češnjaka
1 luk
1 paprika
Sol i papar
Mozzarella
Priprema:
Ječam namočite u mlakoj vodi nekoliko sati prije kuhanja ili preko noći. Na tavi zagrijte ulje i dodajte sitno sjeckani luk. Pirjajte dok ne poprimi boju, a potom dodajte na sitno sjeckanu papriku, dva režnja češnjaka i ječam. Pirjajte 3-5 minuta pa dodajte temeljac ili vodu i pustite da se kuha 40-ak minuta, dok ječam nije gotov. Tikvice izdubite i meso ubacite u ječam, a ostatak premažite maslinovim uljem i ubacite u pećnicu na 20-tak minuta. Izvadite i smjesom od ječma napunite tikvice. Pospite mozzarellom i poslužite uz umak od grčkog jogurta, jednog režnja češnjaka i kopra.