StoryEditorOCM
Gastrobrzo i lagano

Spojite rezance s povrćem poput kelja, šparoga i tikvica pa sve zajedno začinite finim pestom od bosiljka

Piše Slavica Šagolj/DH
21. srpnja 2022. - 13:22

Dobra hrana donosi recept za lagan i brz ljetni ručak. 

Trebat će vam:

250 g tjestenine/rezanaca

500 g šparoga

200 g lisnatog kelja

1 manja tikvica

50 g kapara

3 žlice pesta od bosiljka

prstohvat češnjaka u granulama

sol

pekanski orasi

Priprema:

Noodlese uronite u vruću slanu vodu i kuhajte oko pet minuta. Ocijedite ih, dodajte žlicu maslinova ulja, promiješajte i pustite da se ohlade.

Tikvice ogulite, naribajte na krupni ribež i kratko popržite na maslinovom ulju. Šparoge kratko blanširajte u vodi kao i listove kelja. U zdjelu stavite skuhanu tjesteninu, dodajte pesto i tikvice pa promiješajte. Dodajte po želji soli i papra. Na dno zdjele stavite blanširano povrće, dodajte začinjenu tjesteninu, pekanske orahe, češnjak u granulama i svježe začinsko bilje.

14. listopad 2024 18:23