StoryEditor
GastroDobra kapljica

Pelinkovac uvršten na ovogodišnju top listu najboljih alkoholnih pića

Piše dobra hrana
17. studenog 2021. - 21:55

Jedan od najpopularnijih alkoholnih napitaka našao se na popisu s najboljima iz cijelog svijeta

Jedan od najznačajnijih događaja za ljubitelje žestokih pića, Bar Convent Brooklyn, ove je godine proslavio 4. rođendan i privukao preko 130 izlagača. Riječ je o konferenciji koja je nastala po uzoru na Bar Convent Berlin, najvećoj takve vrste u svijetu, i na kojoj se može isprobati čitav niz napitaka poput ruma, koktela u konzervi i likera. Kako piše portal USA Today, ovdje su predstavljena neka od najboljih alkoholnih pića na svijetu, a posjetitelji su ih mogli i kupiti. Jedan od predstavljenih primjeraka bio je i Badelov Antique pelinkovac kojeg je portal USA Today 10 Best uvrstio u 15 najboljih na ovogodišnjoj konferenciji, donosi Dobra hrana.

"Iako još uvijek ne toliko poznat u Americi kao što je to slučaj s viskijem ili talijanskim amarom, pelinkovac je posebno intrigantan liker koji svakako vrijedi probati", stoji u opisu portala 10 Best.

Jared Ranahan, autor članka, zatim nastavlja kako se u pelinu uživa na cijelom Balkanu no kako Antique ima hrvatski zaokret te kako ga je još 1862. godine izmislio Franjo Pokorny.

"Antique je odličan dodatak koktelu, ali u njemu se najviše uživa uz kocku leda i komadić narančine korice", stoji na portalu 10 Best.

Na listi su se našli još i različiti ginovi, pokoji rum i inovativni kokteli iz cijelog svijeta. Cijelu listu pogledajte na poveznici.

item - id = 1143880
related id = 0 -> 1032778
08. prosinac 2021 07:15