StoryEditorOCM
GastroVIŠEMILIJUNSKI TRIK

Otkrivena šokantna tajna koja stoji iza McDonald’s-ovog pomfrita: ‘Raskrinkao sam ih! Sada mi prijete...‘

Piše MOZAIK SD
19. travnja 2023. - 13:54

Popularni TikToker Jordan Howlett (26), koji tvrdi da zna McDonald‘s- ove najsočnije ‘tajne‘, iznio je šokantnu tvrdnju.

Naime, kako tvrdi Howlett, McDonald‘s-ov ‘svjetski poznati pomfrit‘ je daleko od vegetarijanskog, piše Jutarnji list.

Ukazujući na ‘prirodnu aromu govedine‘ navedenu kao sastojak na online američkom jelovniku tvrtke, TikToker je rekao da zna ‘zašto McDonald‘s - ov krumpirić ima drugačiji okus od svih ostalih‘.

- To je zato što McDonald‘s kuha svoje pržene krumpiriće s aromom govedine pomiješanom s njihovim biljnim uljem - objašnjava kreator sadržaja iz San Diega u TikTok videu objavljenom prošlog tjedna i koji je imao 9,6 milijuna pregleda.

- Zbog toga je pomfrit tako dobar, ali to je vjerojatno loša vijest za vegetarijance - kazao je.

- Shvatio sam da su to informacije koje bi ljudi s problemima s prehranom morali znati - rekao je Howlett za New York Post.

- Sadrže li meso ili ne - to ne mijenja moj stav o McDonald‘s- ovim krumpirićima. Još uvijek uživam u njima - naglasio je Howlett, poznat i po svom nadimku Jordan the Stallion te ustvrdio da mu iz McDonald‘sa zbog otkrića ove tajne i prijete!

Poznati lanac brze prehrane reagirao je pak na svojim web stranicama gdje su pojasnili da njihovi dobavljači djelomično prže rezane krumpire te koriste mješavinu ulja koja sadrži aromu govedine.

image
Jakub Porzycki/Nurphoto Via Afp

- Također, prirodni okus govedine sadrži hidroliziranu pšenicu i hidrolizirano mlijeko kao početne sastojke - navodi tvrtka na svojoj stranici.

No, portal Eater je još 2015. godine izvijestio da prirodna aroma govedine uopće nije nužno od govedine.

Davno je prehrambena industrija pogledala cijenu govedine i rekla: Ovo je preskupo - pisao je prije osam godina Eater.

Tada je stručnjak pojasnio da se ‘prirodna aroma govedine proizvodi od aminokiselina, nekih uobičajenih šećera, limunske kiseline i nekih aditiva za vlagu. Kad se zagrije, imamo okus mesa koji zapravo može biti vegetarijanski - pojasnio je stručnjak za Eater.

02. svibanj 2024 06:26