StoryEditorOCM
GastroPRVI BRITANAC NA PELJEŠKOM MOSTU

Novinar The Timesa opisao hedonističko putovanje preko Pelješca do Dubrovnika

Piše dv
28. srpnja 2022. - 13:54

Prvi Britanac koji se provozao Pelješkim mostom, barem prema njegovoj evidenciji, svoje je iskustvo opisao u članku objavljenom u britanskom The Timesu. Pod naslovom "The ultimate Croatian road trip", novinar Tristan Rutherford ishvalio je impozantnu građevinu elegantno protegnutu iznad Jadranskog mora usporedivši vožnju njome s vožnjom rollercoasterom kroz oblake te u nastavku teksta dao svoje prijedloge za hedonistički produženi vikend strateški raspoređen između Splita, Dubrovnika i svega dobrog u sredini.

image

Orebić

Ante Cizmic/Cropix

Oduševljen Pelješcem, opisao je kako je guštao u sjeni borova na plaži Vučine, odakle se zaputio u Orebić, gdje je dobro ručao u obiteljskom ribljem restoranu Mimbelli.

image

Potomje

Tom Dubravec/Cropix

U Orebiću je uskočio u taksi-čamac koji ga je prebacio na otočić Velu Stupu, "otočić kao stvoren za Instagram na kojem slavne osobe poput hrvatskog nogometaša Luke Modrića mogu pijuckati mojito na ljuljački postavljenoj nad plićakom dok se niskobudžetni gosti mogu prepustiti sendvičima s pršutom i robinzonskim fantazijama".

image

Mušule

Tonci Plazibat/Cropix

Prema Ruthefordu, među najvećim pelješkim atrakcijama su kitesurfing i dobra "kapljica", a on se, prema vlastitom priznanju, bez puno razmišljanja odlučio za ovu drugu i to u vinariji Mikulić gdje je, kako piše, uživao u izvrsnom plavcu malom.

image

Ston

Tonci Plazibat/Cropix

Nije propustio posjetiti Putniković i tamošnji muzej vina što mu je bio sasvim lijep uvod u gozbu kamenicama u restoranu Bota Šare u Malom Stonu. Unatoč makadamskoj stazi, jedinom putu do Kobaša na istočnom kraju poluotoka, odlučno se zaputio kroz "zemlju koju je turizam zaboravio" put restorana Gastro Mare, specifičan po suradnji vrhunskog chefa Tonija Bjelančića i nutricionistice Maje Rupert.

image

Dubrovnik

Tom Dubravec/ Cropix/Cropix

Iz dubrovačke je ponude, pak, posebno izdvojio vožnje zip-lineom i žičarom, izlete na Lokrum, nedavno otvoreni gay klub Milk te elegantni riblji restoran Posat i njihovu tjesteninu sa sipinim crnilom i jakopovim kapicama.

26. travanj 2024 07:06