StoryEditorOCM
GastroVELIKA GREŠKA

Ne prolijevajte vodu u kojoj ste kuhali jaja, evo zašto će odlično poslužiti

Piše A.H.
16. travnja 2023. - 09:58

Vodu u kojoj kuhamo jaja, naravno, izlijemo u pilo. No to je velika greška jer je ona prirodno gnojivo za vaše biljke, kako one u vrtu tako i za sobne biljke, piše metropolitan.si.

Naime pri kuhanju ljuska jajeta oslobađa minerale, posebno kalcij, koji su korisni biljkama.

Kalcij potiče rast biljaka i pojačava otpornost na bolesti. Iako je nedostatak kalcija u ​​prirodi rijetkost, može ga nedostajati u kiseloj zemlji a to će te prepoznati, kako piše metropolitan.si. po ‘izgorjelim‘ vrhovi listova, žutom lišću ili usporenom rastu biljaka, a kalcij također pomaže u održavanju neutralne pH vrijednosti zemlje.

21. studeni 2024 21:00