StoryEditorOCM
GastroLJETNI HIT

Najbrža pita s tikvicama, svježim sirom, slaninom i rajčicama

Piše Lidija Lončarić/dh
6. lipnja 2023. - 13:26

Jednostavan ljetni recept za brzi ručak ili večeru donosi Dobra hrana. Ova pita hit je ovog ljeta!

 

Potrebno je:

1 tikvica

2 jaja

1 mladi luk

250 g svježeg sira

3 žlice grčkog jogurta

5 žlica zobenog brašna

1 žličica praška za pecivo

3-4 cherry rajčice

50 g slanine

250 g mozzarelle

maslinovo ulje

svježi bosiljak

image

pita s tikvicama, svježim sirom, slaninom i rajčicama

Lidija Lončarić/dh/

Priprema:

Tikvicu najprije naribajte, posolite i pustite da stoji 20 minuta. Zatim je ocijedite i prebacite u čistu posudu. Dodajte joj svježi sir, grčki jogurt, jedan nasjeckani mladi luk, dvije žlice maslinova ulja i dva jaja. Začinite soli i paprom i sve dobro promiješajte. Dodajte i zobeno brašno te prašak za pecivo. Pomiješajte i ostavite sa strane. Cherry rajčice prepolovite, slaninu narežite na trakice. Smjesu od pite prebacite u posudu za pečenje koju ste obložili papirom za pečenje ili dobro premazali maslinovim uljem. Po smjesi rasporedite cherry rajčice i slaninu, dodajte još malo maslinova ulja i pecite oko 45 minuta na 200 stupnjeva ili dok ne poprimi lijepu zlatnu boju. Izvadite iz pećnice i odmah po vrhu rasporedite mozzarellu i bosiljak.

15. studeni 2024 16:26