Ako ste ljubitelj čokolade ili volite raditi čokoladne slastice, vjerojatno imate neku svoju metodu kako rastapate čokoladu za glazuru.
Mnogi jednostavno istrgaju čokoladu na male komadiće i rastope ih u mikrovalnoj pećnici. Drugi stavljaju čokoladu u lončić koji postave iznad lonca s uzavrelom vodom i rastapaju je tako.
No svijet društvenih mreža otkrio je jedan posve novi način da to učinite, koji je fascinantno brz, jednostavan i bez mnogo prljanja i mrljanja. Tu jednostavnu metodu prikazala je korisnica TikToka iz Bradforda Rumaisah, a prenio portal Živim.
Sistem je krajnje jednostavan - uzmete lončić, napunite ga vodom, stavite na vatru da zavrije i zatim u vrelu vodu ubacite čokoladu u originalnom omotu.
I to je sve. Jednostavnije ne može biti - a čokolada će biti savršeno rastopljena već nakon nekoliko minuta u vodi.
Važno je da budete oprezni kad otvarate omot, jer će naravno biti vrlo vruć. No, čokolada će u njemu biti posve rastopljena i spremna za upotrebu.
Rumaisah, koja je podijelila video s pratiteljima, tvrdi da je to najbolji trik koji je ikada probala, a ako volite kolače s čokoladom, ovo je prava stvar za vas.
Suvišno je reći da je video postao viralan i prikupio nevjerojatnih 1,9 milijuna pregleda.
Najbolje da pogledate video i uvjerite se sami.