StoryEditorOCM
GastroNisu sarme u pitanju

Idealno je vrijeme za provesti superučinkovitu trodnevnu dijetu s kiselim kupusom: uz nju možete izgubiti i do tri kilograma, evo što vam je raditi

Piše M.P.
25. studenog 2021. - 15:48

Kiseli kupus prava je riznica visokovrijednih hranjivih i ljekovitih sastojaka, vitamina, minerala, elemenata u tragovima i balastnih tvari. Od vitamina obiluje vitaminom C, A, K, vitaminima B skupine, posebno B12, od minerala su zastupljeni željezo, fosfor, kalcij, kalij, natrij, sadrži bjelančevine i visok udio balastnih tvari.

Upravo zbog obilja vlakana povoljno utječe na probavu, a pogoduje želucu i crijevima. Kiseli kupus jedna je od temeljnih namirnica u dijetalnoj prehrani i pravi prehrambeni izbor svakome tko želi izgubiti pokoji kilogram ili čuvati liniju jer u 100 grama kiselog kupusa ima samo 26 kalorija, piše živim.

image
Kiseli kupus
Shutterstock

TRODNEVNA DIJETA

Dijeta s kiselim kupusom vrlo je učinkovita jer se uz nju u tri dana mogu izgubiti tri kilograma, ali što je važnije dobro će očistiti i detoksicirati organizam.

Prvi dan dopušteno je tijekom cijelog dana pojesti kilogram i pol kiselog kupusa. Uz to je važno piti puno vode, minimalno litru i pol do dvije s nekoliko kapi limuna.

Drugi dan jede se ista količina kupusa, s tim da je dopušteno za ručak uz kupus pojesti i komadić integralnog kruha i malo posnog svježeg sira, a za večeru se uz kupus pojedu dva kuhana krumpira.

Treći dan također je uz kiseli kupus dopušteno pojesti malo integralnog kruha ili kuhanih krumpira. Po potrebi kupus se može začiniti s nekoliko kapi bučinog ulja ili prepržiti na maslacu.

19. travanj 2024 11:10