StoryEditorOCM
GastroU ritmu Rim Tim Tagi Dim

Finale čekamo uz sjajan recept za baby lasagne. Morate ga isprobati

Piše živim hr,
11. svibnja 2024. - 10:51

U iščekivanju finala Eurosonga i našeg predstavnika Baby Lasagne najbolje je da nešto dobro pojedemo. I što je bolje od sočnih lazanja. I to ne bilo kakvih - donosimo vam recept za baby lasagne koje vas sigurno neće razočarati, donosi portal živim.hr

U ritmu Rim Tim Tagi Dim bacimo se na recept.

Sastojci:

400 g miješanog mljevenog mesa

1 veliki sitno nasjeckani luk

4 češnja češnjaka

1 konzerva sjeckane rajčice

3 žlice koncentrata od rajčice

2 žlice maslinovog ulja

listovi bosiljka (ako nemate može i sušeni origano ili timijan, origano)

2 žličice jabučnog octa

1/4 žličice senfa

Za umak:

50 g maslaca

2 žlice brašna

1 šalica mlijeka

1/2 šalice cheddar sira

plus listovi za lazanje

Priprema:

Zagrijte malo maslinovog ulja i na njemu ispržite mljeveno meso. Kad je gotovo, stavite ga sa strane. U istoj tavi zagrijte još malo maslinovog ulja i popržite luk na srednje jakoj vatri, pržite ga oko 8 minuta, odnosno dok se ne karamelizira. Dodajte protisnuti češnjak i kuhajte još minutu.

Ubacite rajčice iz konzerve, pire od rajčice, jabučni ocat, senf i dobro promiješajte. Kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Prebacite umak u blender, dodajte listove bosiljka i izradite dok smjesa ne postane glatka.

Umak vratite na tavu, dodajte meso i dobro promiješajte. Kuhajte poklopljeno na laganoj vatri dok pripremate umak.

Bešamel umak sa sirom:

Rastopite maslac u malom loncu na srednjoj do laganoj vatri. Polako dodajte brašno i neprestano miješajte dok ne dobijete pastu. Kuhajte oko 2 minute.

Potom postupno dodajte mlijeko i miješajte kako umak ne bi postao grudast. Ako vam je umak pregust dodajte još malo mlijeka. Ubacite sir i miješajte dok se sir posve ne otopi.

Slaganje:

Nauljite kalup za muffine

Svježe listove za lazanje izrežite u krugove promjera tako da vam pašu za kalup.

Svaki komad tijesta potom uronite u vruću vodu na minutu pa poslažite u kalupe.

Zatim na tijesto stavljajte po jednu punu žličicu umaka i na to bešamel.

Napunite do vrha te stavite malo ribanog sira

Pecite na 200 stupnjeva oko 12 minuta

Kad dobiju lijepu boju izvadite i ostavite neka se malo ohlade u kalupu.

15. studeni 2024 13:51