StoryEditor
GastroOBRATITE PAŽNJU

Donosimo popis štetnih namirnica: Nutricionistica otkriva koji je doručak najopasniji za zdravlje

Piše Dv
15. studenog 2021. - 10:33

Ruska je nutricionistica Inna Kononenko otkrila koji je doručak najopasniji za zdravlje. Njezin je popis štetnih namirnica objavljen na stranici "Petog kanala", a prenosi ga Russia Beyond.

Stručnjakinja savjetuje da iz jutarnje prehrane izbacite instant kaše, jer one naglo povećavaju razinu šećera u krvi i potiču oslobađanje inzulina. Taj hormon uzrokuje pad razine šećera u krvi i zato osoba, nakon što pojede takvu kašu, brzo postaje gladna.

Na popisu hrane koju ne preporučuje za doručak nalaze se pahuljice prelivene mlijekom ili sokom. Osim toga, Kononenko ne preporučuje konzumaciju svježe cijeđenih sokova i smoothieja u jutarnjim satima, kao ni sendviča i tostova s marmeladom. Voćni napitci, objašnjava Kononenko, sadrže veliku količinu jednostavnih šećera.

Ranije je australska nutricionistica Susie Burrell navela koje se namirnice ne smiju jesti za doručak. Za jutarnji je obrok, kaže Burrell, najgori pita kruh, jer obiluje ugljikohidratima, što može dovesti do povećanja razine šećera u krvi, piše Russia Beyond.

25. siječanj 2022 15:41