StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoKVALITETA ŽIVOTA UNUTAR POVIJESNE JEZGRE

Žalbe na buku iz „Troubadour Hard Jazz Cafea“

28. kolovoza 2017. - 16:22

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković primio je danas predstavnike građana koji žive na području Bunićeve poljane i s njima razgovarao o trenutačnoj situaciji na Poljani vezanoj uz rad ugostiteljskih objekata. Tom prigodom stanari Bunićeve poljane gradonačelniku su iznijeli probleme koje tijekom turističke sezone svakodnevno imaju s glasnom glazbom koja se iz ugostiteljskim objekata emitira, često i izvan vremena propisanog gradskom odlukom, a što se posebno odnosi na „Troubadour Hard Jazz Cafe“.

Gradonačelnik Franković je kazao kako je emitiranje odnosno izvođenje glazbe na javnim površinama moguće u periodu od 18:00 do 23:30 sati te je iznio stav kako će svi oni objekti koji se ne pridržavaju navedenih uvjeta biti sankcionirani,  a kao najveću kaznu naveo je oduzimanje korištenja javne površine na razdoblje jedne godine. Jednako će se postupiti i s vlasnicima onih objekata koji s emitiranjem glazbe na javnoj površini prestaju u 23,30 sati, ali nastavljaju u unutarnjim prostorima i to sa zvučnim kutijama okrenutim prema javnom prostoru.

Također, gradonačelnik Franković je ponovio kako odvijanje gospodarskih aktivnosti unutar povijesne jezgre ne smije biti nauštrb razine kvalitete života građana, a upravo postizanju optimalne ravnoteže između turizma i svakodnevnog života u budućem razdoblju posvetit će znatnu pažnju.

26. travanj 2024 11:59