StoryEditorOCM
DubrovnikPRODAJA KULTNOG CAFFEA

REAGIRANJE Zašto loši trubači trube oko 'Trubadura'?

Piše DV
13. srpnja 2018. - 11:54

Nakon vijesti o oglasu za prodaju kultnog dubrovačkog Jazz Caffe Bara Troubadur objavljene u utorak u Slobodnoj Dalmaciji, oglasio se sadašnji zakupitelj objekta na Bunićevoj poljani, tvrtka Ray 32 d.o.o., kako bi objasnila okolnosti prodaje.

Na oglasnoj stranici Njuškalo.hr u lipnju je, podsjetimo, istaknut iznos od 6. 693.057 kuna za površinu od 22 četvorna metra unutrašnjeg prostora Troubadura.

U oglasu stoji kako je prostor uređen i opremljen i u najmu pod dobrim uvjetima, a ugovor o najmu traje još sedam godina. Novi vlasnik objekta, navodi se dalje, preuzima najmoprimca.

- Troubadour je već desetljećima kultno mjesto dubrovačke ugostiteljske ponude, tako da osim stabilnog financijskog prihoda, vlasniku donosi i svojevrstan prestiž - stoji u oglasu.

Iz tvrtke Ray 32 d.o.o. pak iznose svoje viđenje situacije. Reagiranje prenosimo u cijelosti:

- Kako se na kultnom lokalčiću u Dubrovniku koji je stekao slavu po proslavljenom vlasniku, članu Dubrovačkih trubadura, pokojnom ali nenadmašnom Marku Breškoviću , koji je karizmom umjetnika otvorio vrata svom malom lokalu ili bolje reći lokalčiću od 21,70 m2, koji ni u zemljama siromašne Afrike ne bi prošao Minimalno Tehničke Uvjete (MTU), žele brojati milijuni kuna i pokušava se devastirati tržište nekretnina dovodeći u zabludu sve one koji bi željeli prodati ili kupiti nekretninu u Dubrovniku i kako se u normalnim okolnostima od jednog, po površini skladišnog prostora, može dići milijunska prašina.

Iz zemljišnih knjiga je razvidno da je taj isti lokal pod ovršnim postupkom, a šaputa se da izvanknjižne obaveze i tereti vlasnika mogu biti zadovoljeni samo nemalom cijenom koja i službeno cirkulira po medijima i portalima, a iz pouzdanih izvora imamo informaciju dosadašnji zakupnik napušta prostor nakon sezone.

Očito je da akteri - trubači ovih procesa - dovode u zabludu vlasnika prostora. S kojom konačnom namjerom, teško je otkriti, a definitivno je neposlovnost, obmana i daljnje natjerivanje u dodatna izvanknjižna zaduženja i opterećenja nasljednice prostora u postupku prodaje koji traje već par mjeseci.

Lokal ima 21,70 m2 u kojem je smještena kuhinja, šank, sanitarni čvorovi, priručno skladište, i nesmetano bi ušao u Guinessovu knjigu rekorda i nadmašio najmanji restoran na svijetu “Solo per due” u Vaconeu, živopisnom seocu u središnjem dijelu Italije, da mu nisu iznajmljeni gradski vanjski prostori.

Dubrovački trubaduri su bili hrvatska vokalno-instrumentalna skupina osnovana 1961. u Dubrovniku. Bili su vrlo popularni u bivšoj državi 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća, a 1968. nastupali su i na Pjesmi Eurovizije u Londonu s pjesmom „Jedan dan“ s kojom su osvojili 7. mjesto. Kroz grupu je prošlo preko 20-tak vrhunskih dubrovačkih muzičara i postali su poznati i u nekim zapadnoeuropskim zemljama, a nastupali su često u srednjovjekovnoj i renesansnoj odjeći. To su bili Trubaduri.

Lokal i oni nemaju baš nikakvu poveznicu osim što je, zahvaljujući svim tim uspjesima i nenadmašnom pokojnom Marku Breškoviću koji je cijelo vrijeme putovao s Trubadurima kroz vrijeme, Grad dopustio korištenje vanjskih prostora s namjerom da se i duh Trubadura nastavi u prostoru i kroz vrijeme ali to sa ovom devastacijom i kompromitiranjem tržišta nema baš nikakvu vezu.


Bože čuvaj Hrvatsku !!!


Sadašnji zakupitelj:
Tvrtka Ray 32 d.o.o.

05. svibanj 2024 07:33