StoryEditorOCM
KulturaDUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE

Ruski virtuoz Dmitry Sinkovsky i Gudački komorni sastav DSO-a

Piše PSD.
26. travnja 2017. - 01:36

Vrsni ruski violinist, jedan od najboljih izvođača baroknih djela u Europi, Dmitry Sinkovsky, nastupio je 25. travnja s Gudačkim komornim sastavom DSO-a. Koncert je održan u tvrđavi Revelin u sklopu ciklusa Dubrovačko glazbeno proljeće.

Gudački komorni sastav Dubrovačkog simfonijskog orkestra vodila je njegova koncert majstorica, Đana Kahriman. Na programu su bili Mozartov Divertimento u F duru i Brittenova Jednostavna simfonija, dok je Sinkovsky izveo Haydnov Koncert za violinu i orkestar u G duru.

Sinkovsky je inače uspješni i dirigent i kontratenor. Na prošlogodišnjim nastupima u Dubrovniku, Sinkovsky je u više navrata iznenadio publiku svojim glasovnim sposobnostima. Svoje obrazovanje stekao je na prestižnom moskovskom Konzervatoriju Čajkovski te osvojio brojne nagrade na važnim natjecanjima – od Premio Bonparti u Italiji do natjecanja Bach u Leipzigu, Musica Antiqua u Brugesu, Telemann natjecanju u Magdeburgu i brojnim drugima. Godine 2007., kada već ostvaruje značajnu karijeru violinista, Sinkovsky također usavršava svoj talent kontratenora, pa tako danas na svom repertoaru izvodi i uloge poznatih opera, kantata i oratorija. Uzevši u obzir njegove talente, ne čudi činjenica da Dmitry redovno nastupa po cijelom svijetu.

02. svibanj 2024 00:06