Moskar Zabava

MIROSLAV TADIĆ I BRAĆA TEOFILOVIĆ

Čuvari balkanske glazbene baštine dolaze u Park Orsula

MIROSLAV TADIĆ I BRAĆA TEOFILOVIĆ

Dana 13. kolovoza u 21 sat Festival Orsula ugostit će Miroslava Tadića i braću Teofiloviće.

Braća Teofilović i Miroslav Tadić prvi su se put susreli zahvaljujući posredovanju drugog diva gitare, Vlatka Stefanovskog, koji je dobro procijenio da je riječ o srodnim dušama i vrhunskim umjetnicima koji bi zajednički mogli napraviti nešto sasvim novo. Tadić je izvorne pjesme i način na koji pjevaju blizanci ostavio netaknutima, ali ih je obgrlio i obogatio majstorskim aranžmanima i improvizacijama koje oko dva ljudska glasa pletu originalne i fantastične gitarske krajolike.

Braća Teofilović, Ratko i Radiša, izvođači su drevne balkanske vokalne glazbe, a ono što ih čini posebnima njihovi su nevjerojatni, posve komplementarni, vokali. Braća su dosad snimila više od 40 pjesama, od kojih se 15 našlo na njihovom debi albumu. Nastupajući na mnogim festivalima i koncertima diljem svijeta, publici priskrbljuju uvid u ovdašnje tradicijske pjesme zapamćene od davnina, ali i one koje su bile zaboravljene ili sačuvane tek u fragmentima.
Gitarist, kompozitor, aranžer i pedagog, Miroslav Tadić jedan je od naših najpriznatijih i najproduktivnijih umjetnika na globalnoj sceni. Majstor klasične i električne gitare danas slovi kao jedan od 30 najoriginalnijih gitarista svijeta. Njegova glazba mješavina je različitih stilova poput klasike, jazza, bluesa, rocka, balkanskog folklora, flamenka te tradicijske afričke i indijske muzike. Dosad je snimio više od 30 albuma, a pisao je glazbu i za veliki broj eksperimentalnih i kratkometražnih filmova.

Cijena ulaznice za koncert Tadić & Teofilovići iznosa 160 kuna. Ista cijena bit će na ulazu, na Orsuli, od 20 sati na dan koncerta. Ulaznice možete pronaći na prodajnim mjestima, Turističkoj agenciji Compass South Adriatic Dubrovnik, na adresi Pera Čingrije 2, u Omladinskom hostelu u Bourbonu (Youth Hostel Dubrovnik- HFHS), na adresi Vinka Sagrestana 3 te na internetskim stranicama: http://orsula-festival.com/karte, https://www.entrio.hr/events?s=orsula

AUTOBUS
Na dan koncerta Tadić & Teofilovići, 13.8. 2017. prometovat će posebna linija autobusa prema amfiteatru Orsula. Autobusi JP Libertas vozit će s prve stanice Grawe zgrade (konoba Fortuna) u 20 sati, a zaustavljat će se na sljedećim stanicama:
Benzinska postaja Pod Dubom, I. Glavica (kraj škole) i Žičara te će po istoj ruti voziti svakih 30 minuta. Autobus će biti posebno obilježen plakatima Orsule, a prijevoz je za sve posjetitelje koncerta besplatan.

Naslovnica Zabava

Najčitanije

Kleknuo je na Srđu i zaprosio je

Kleknuo je na Srđu i zaprosio je
Na društevnim mrežama traži se  dvoje zaljubljenih da preuzmu fotografiju romantičnog trenutka prosidbe na Srđu....
Kleknuo je na Srđu i zaprosio je

Jamie Foxx i večeras u Mariannu

Jamie Foxx i večeras u Mariannu
Oskarovac Jamie Foxx, zvijezda filma Robin Hooda koji se danas počeo snimati u Dubrovniku, s društvom i večeras ...
Jamie Foxx i večeras u Mariannu

Najnovije

Dubrovački vjesnik seli u Atlant centar

Dubrovački vjesnik seli u Atlant centar
Oglasna služba Dubrovačkog vjesnika  od ponedjeljka 18. prosinca 2017. radit će na novoj adresi, dr. Ante Starče...
Dubrovački vjesnik seli u Atlant centar

MIŠIĆI Srušilo se stablo na magistralu

MIŠIĆI Srušilo se stablo na magistralu
Jak vjetar srušio je na predjelu Mišića u Župi dubrovačkoj stablo na magistralu. Deblo je doslovno iščupano s ko...
MIŠIĆI Srušilo se stablo na magistralu