StoryEditorOCM
DubrovnikREBEDU

Viktor Ivančić, Dino Mustafić i Boris Dežulović sutra u Dubrovniku na javoj tribini ‘Sveta misao‘

Piše DV
30. ožujka 2022. - 13:12

Kako bi promovirali humanističke ideale, potaknuli kritičku misao, proširili prostor slobode misli i govora, potaknuli konstruktivni dijalog, doprinjeli kvaliteti javnog života i konačno povezali Grad i ljude, skupina dubrovačkih intelektualaca i regionalnih prijatelja predvođenih Željkom Vrtikapom i Perom Mrnarevićem, i ove godine organiziraju javne tribine i predstavljanje knjiga u Dubrovniku, dovodeći goste iz cijele regije.

"Radi lakše i prepoznatljivije komunikacije s javnosti, ove godine smo odlučili početi s promocijom programa pod nazivom REBEDU, s namjerom da u skladu sa skromnim mogućnostima, edukativna manifestacija bude zabilježena i preraste u tradicionalno druženje javno i lako dostupna svima, kako fizički tako i na internetu i društvenim mrežama", kažu organizatori.

image

Boris Dežulović

Jakov Prkic/Cropix

U iduća tri dana, na programu su tribina 'Sveta misao' (četvrtak, 31. travnja, u 19 sati),  predstavljanje knjiga 'Zlomovina' i 'Radnici i seljaci' Viktora Ivančića (petak, 1. travnja u 18 sati) i tribina 'Na granici humanosti' (subota, 2. travnja u 18). Premda će se obje tribine moći pratiti live streamom na Facebook stranici @rebedueu, organizatori poručuju kako bi publiku voljeli vidjeti Kazalištu Marina Držića gdje će moći upoznati goste poput Rade Šerbedžije, Lenke Udovički, Viktora Ivančića, Borisa Dežulovića, Heni Erceg, Dina Mustafića, Florence Hartman, Marka Vučetića, Nebojše Zelića i drugih.

image

Viktor Ivančić

Jakov Prkic/Cropix

Prva tribina, 31. ožujka, bavit će se pitanjima: "Koliko je u liberalnim društvima prisutna cenzura? Kako se ona manifestira? Ugrožava li cenzura samu liberalnu demokraciju? Štiti li država doista slobodu govora? Gdje prestaje sloboda govora, a počinje govor mržnje? Treba li društvo tolerirati netolerantne,...". Uz moderatora Pera Mrnarevića, na tribini će sudjelovati Viktor Ivančić, Dino Mustafić i Boris Dežulović.

09. svibanj 2024 15:21