StoryEditorOCM
ŽupaODOBRENE 84 STIPENDIJE

ZNANJE I DOBRI REZULTATI SE ISPLATE Potpisani ugovori o stipendiranju

Piše DV
24. prosinca 2019. - 10:04
Ovogodišnji stipendisti Općine Župa dubrovačka okupili su se jučer u velikoj vijećnici kako bi potpisali ugovor o stipendiranju u trajanju od deset mjeseci za šk./ak. godinu 2019.2020.
 
Prema zaprimljenim prijavama 112 učenika i studenata, za ovu godinu odobreno je čak 84 stipendija u tri različite kategorije.
Općinski načelnik u svom obraćanju čestitao je svim stipendistima, uručio prigodne poklone, te žaželio puno sreće u nastavku školovanja.

Stipendistima se obratio i gosp . Nikša Matuško predsjednik Zaklade Antuna Miloslavića pok. Luka koji su i ove godine donacijom od šezdeset i osam tisuća  odobrili  dodatne stipendije.

Kao i prethodnih godina, svojom vrijednom donacijom od sedamdeset tisuća kuna OTP banku je podržala stipendiranje učenika i studenata iz kategorije slabijeg imovnog stanja.

Stipendije za prva četiri mjeseca (rujan, listopad, studeni i prosinac) isplatile su se danas jednokratno do kraja kalendarske godine, a od siječnja stipendije će se isplaćivati mjesečno.

Mjesečna stipendija za učenike iznosi 400 kuna, za studente koji se obrazuju u Dubrovniku 600 kuna, te za studente koji se obrazuju izvan Dubrovnika stipendija iznosi 1.000,00 kuna.  Općina Župa dubrovačka i ove će godine izdvojiti više od pola milijuna kuna za stipendiranje učenika i studenata sa svog područja.
 
25. travanj 2024 12:58