Županija Župa dubrovačka

SAMO JEDNA SMJENA

ŽUPA DUBROVAČKA Sporazumno riješen problem stana u školskoj zgradi

SAMO JEDNA SMJENA
Pitanje korištenja stana u u staroj zgradi Osnovne škole Župa dubrovačka, na Kantulama, riješeno je sporazumno. Kako su priopćili iz Općine Župa dubrovačka, načelnik Silvio Nardelli sastao se s ravnateljem OŠ Župa dubrovačka Antonom Jurkićem i bivšim stanarom.

- Općina, škola i obitelj Glavočić postigli su miran sporazum kojim su izbjegnuti dugogodišnji sudski sporovi te je gospodin Glavočić s obitelji, sukladno dogovoru, nakon rješavanja vlastitog stambenog pitanja iselio iz školskih prostorija. Svi su izrazili zadovoljstvo mirnim rješavanjem spora jer je, s obzirom na povećanje broja djece, promjene u odgojno-obrazovnom procesu te kroničan nedostatak prostora, ovo izrazito važan događaj koji će omogućiti nastavak jednosmjenskog rada u OŠ Župa dubrovačka.

Za navedene prostore već je izrađen projekt preuređenja tj. vraćanja u prvobitno stanje čime škola dobiva dvije dodatne učionice i time makar privremeno rješava gorući problem nedostatka prostora za normalno odvijanje nastave. Škola je krenula u rekonstrukciju i adaptaciju predmetnih prostora te se nadamo da će isti u što skorijem roku biti dovršeni i predani na uporabu školi - poručili su iz Općine Župa dubrovačka.

Općina navodi kako je potrebno u što kraćem vremenu dograditi školsku zgradu na Mljekari kao trajno rješenje,  za što su već izdvojili milijun i pol kuna i kupili zemljište kraj postojeće zgrade, financirali i dovršili postupak izrade i donošenja Urbanističkog plana ''Školski centar''. Tim se, kažu, stvorila podloga za izradu kvalitetne projektne dokumentacije kako bi se mogla iskoristiti sredstva EU.

Predviđena je dogradnja osnovne škole i izgradnja tople veze između glavne zgrade i nove dvorane. Navedenim radovima omogućilo bi se potrebno povećanje kapaciteta škole za nastavak izvođenje jednosmjenskog rada kao i normalna komunikacija s dvoranom neovisno o vremenskim uvjetima.

-Stoga se nadamo da će Dubrovačko-neretvanska županija pod čijom nadležnošću je osnovna škola sukladno dogovoru pokrenuti postupak izrade projektne dokumentacije. S obzirom da je Osnovna škola, sa svojih 850 učenika, nakon Metkovića najbrojnija u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, tema nije nedostajalo, a jedna od važnijih je svakako nastavak projekta produženog boravka kojega sufinanciraju Općina i Županija. Osnovna škola Župa dubrovačka i ove godine ima preko 100 prvašića raspoređenih u pet razrednih odjeljenja, a rastom broja učenika rastu i potrebe za produženim boravkom te je ove godine u cjelodnevnom boravku čak 77 djece raspoređeno u dva odjeljenja. S obzirom na smanjenje mogućnosti županijskog proračuna, od ove nastavne godine financiranje će se provoditi na način da će 75 posto troškova pokrivati Općina Župa dubrovačka, dok će Županija izdvojiti 25 posto sredstava za ovu namjenu. Tako će Općina Župa dubrovačka na godišnjoj razini za održavanje nastave produženog boravka prvih i drugih razreda od ove nastavne godine izdvajati gotovo 500.000 kuna, a sve u svrhu kvalitetnog provođenja nastave - stoji u priopćenju Općine Župa dubrovačka.
Naslovnica Župa dubrovačka

Najčitanije

Tri godine nakon jezivog napada sabljom

Tri godine nakon jezivog napada sabljom
Sjeća li se itko Mirjane Kristović iz Župe dubrovačke? Teško je na prvu povezati o kome se radi, no ako se spome...
Tri godine nakon jezivog napada sabljom

Najnovije