StoryEditorOCM
ŽupaMOŽE SE KUPATI

Onečišćenje nema veze sa sustavom odvodnje otpadnih voda ni crpnom stanicom Srebreno

Piše DV
28. lipnja 2019. - 19:02
Iz Općine Župa dubrovačka oglasili su se priopćenjem nakon obavijesti Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, od 27. lipnja, da rezultati analize mora za kupanje na plaži Srebreno u Općini Župa dubrovačka, uzorkovanog dan ranije, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli.

"Oobavještavamo vas da je izvršena kontrola i pregled sustava odvodnje otpadnih voda na području naselja Srebreno, a posebno rad crpne stanice Srebreno. Nisu utvrđene nikakve nepravilnosti u radu niti curenja unutar sustava.

S obzirom da su rezultati uzoraka koji su sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje ("Narodne novine", broj 73/08) uzeti na lokaciji Srebreno jučer, 27. lipnja 2019. unutar graničnih vrijednosti evidentno je da se zaista radi o kratkotrajnom onečišćenju koje nije uzrokovano radom sustava odvodnje otpadnih voda.

U dogovoru sa Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, a  sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje ("Narodne novine", broj 73/08) ispitivanje je provedeno i danas kako bi se utvrdilo stvarno stanje kakvoće mora i potvrdila izvrsna kakvoća kao i na svim dosadašnjim ispitivanjima", priopćili su iz Općine.
 
24. travanj 2024 21:29