Županija Župa dubrovačka

MOŽE SE KUPATI

Onečišćenje nema veze sa sustavom odvodnje otpadnih voda ni crpnom stanicom Srebreno

MOŽE SE KUPATI
Iz Općine Župa dubrovačka oglasili su se priopćenjem nakon obavijesti Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, od 27. lipnja, da rezultati analize mora za kupanje na plaži Srebreno u Općini Župa dubrovačka, uzorkovanog dan ranije, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli.

"Oobavještavamo vas da je izvršena kontrola i pregled sustava odvodnje otpadnih voda na području naselja Srebreno, a posebno rad crpne stanice Srebreno. Nisu utvrđene nikakve nepravilnosti u radu niti curenja unutar sustava.

S obzirom da su rezultati uzoraka koji su sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje ("Narodne novine", broj 73/08) uzeti na lokaciji Srebreno jučer, 27. lipnja 2019. unutar graničnih vrijednosti evidentno je da se zaista radi o kratkotrajnom onečišćenju koje nije uzrokovano radom sustava odvodnje otpadnih voda.

U dogovoru sa Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, a  sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje ("Narodne novine", broj 73/08) ispitivanje je provedeno i danas kako bi se utvrdilo stvarno stanje kakvoće mora i potvrdila izvrsna kakvoća kao i na svim dosadašnjim ispitivanjima", priopćili su iz Općine.
 
Naslovnica Župa dubrovačka

Najčitanije

Tri godine nakon jezivog napada sabljom

Tri godine nakon jezivog napada sabljom
Sjeća li se itko Mirjane Kristović iz Župe dubrovačke? Teško je na prvu povezati o kome se radi, no ako se spome...
Tri godine nakon jezivog napada sabljom

Najnovije