StoryEditorOCM
ŽupaKLGB Antun Bašić:

Evo, koje uvjete treba postaviti u novom natječaju za direktora Turističke zajednice Župe dubrovačke

Piše DV
3. lipnja 2019. - 12:26
Na izbor direktora ureda Turističke zajednice općine Župa dubrovačka te poništenje natječaja, reagirala je danas Kandidacijska lista grupe birača Antun Bašić. Oni ovaj slučaj doživljavaju kao igrokaz.

"Sama tematika igrokaza svima je dobro poznata, a to je objava, izbor i poništenje natječaja za direktora/ice Turističke zajednice Općine Župa dubrovačka. Akteri cijele priče koji snose zakonodavnu odgovornost za nestručno obavljen posao su članovi Vijeća turističke zajednice na čelu s predsjednikom TZ-a načelnikom Općine Silvijom Naredellijem. Popis članova Vijeća turističke zajednice koji se nalaze na službenim stranicama TZ-a su: predsjednik: SILVIO NARDELLI, članovi: LUKO CRNČEVIĆ, MATO HANDABAKA, LUKA IVANDIĆ, LUKŠA JAKOBUŠIĆ, NIKOLA MASAR, ŽELJKO MILETIĆ, MILE PAVLOVIĆ, ĐIVO TOMŠIĆ.

Političko kadroviranje u Župi dubrovačkoj nije počelo niti će stati s ovim slučajem. Od samog osnivanja Općine svjedoci smo političkog kadroviranja poslušnika, odnosno dobivanju zaposlenja preko članske iskaznice HDZ-a, krenuvši od osnovne škole, vrtića, Dobrovoljnog vatrogasnog društva, Komunalnog društva, Groblja Dubac te u samim odjelima Općine", stoji u priopćenju KLGB Antuna Bašića.

Predlažu postavljanje jasnih kriterija u idućem natječaju, i to evo kojih:

-da ima završen najmanje specijalistički diplomski stručni ili diplomski sveučilišni studij (300 ECTS bodova);
-da ima najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima s područja turizma za koje je kao uvjet propisan minimalno studij iz točke 1. ovoga članka;
-da izradi prijedlog svog programa rada turističke zajednice za mandatno razdoblje;
-da aktivno zna jedan svjetski jezik;
-da ima položen stručni ispit za rad u turističkom uredu, a ako nema treba u roku od jedne godine od dana stupanja na rad položiti stručni ispit;
-da poznaje rad na osobnom računalu;
-da mu pravomoćnom sudskom presudom ili rješenjem o prekršaju nije izrečena mjera sigurnosti ili zaštitna mjera zabrane obavljanja poslova iz područja turizma, dok ta mjera traje.

Na kraju, poručuju: "Nadamo se da će se nakon ovakve predstave zaista htjeti javiti na natječaj kvalitetne, a ne podobne osobe, i da će TZ Župe dubrovačke napokon dobiti rukovodeću osobu koja će podići turizam u Župi na veću razinu"..
23. travanj 2024 15:10