StoryEditorOCM
ŽupaOPĆINSKO VIJEĆE ŽUPE DUBROVAČKE

Povećane nagrade za novorođenčad, za svako treće dijete tri tisuće kuna, a četvrto i svako slijedeće pet tisuća

Piše Anđelka Kelava
Foto:Branka Mumalo
21. svibnja 2019. - 11:37
Na 20. Sjednici Općinskog vijeća po prijedlogu općinskog načelnika Silvia Nardellia, a uz obradu Odsjeka i Odbora za društvene djelatnosti jednoglasno je prihvaćen prijedlog Izmjene i dopune Odluke o socijalnoj skrbi koji se odnosi na povećanje naknade za opremu novorođenog djeteta i uvođenja subvencija prijevoza studentima koji studiraju izvan Grada Dubrovnika.
Voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Katarina Barović u obrazlaganju točke iznijela je kako je Općina dosad iz Proračuna za svako novorođeno dijete izdvajala nagradu od 1.000 kuna,a na godišnjoj razini u Župi dubrovačkoj rodi se oko 100 djece. Prihvaćanjem Izmjene odluke nagrada za novorođenu djecu povećava se i to: za drugo dijete 1.500kn, za treće 3.000 kn, a za četvrto i svako sljedeće dijete 5.000 kuna. Iznos ostvaruju roditelji djeteta od kojih bar jedan roditelj ima prebivalište u Župi dubrovačkoj.
Izmjenom odluke po pitanju subvencioniranja prijevoza utvrđeno je da pravo na subvencionirane troškove prijevoza jedanput u kalendarskoj godini ostvaruju redovni studenti sa prebivalištem na području Općine Župa dubrovačka, a koji studiraju izvan Grada Dubrovnika. Subvencija iznosi 400,00 kuna, a studenti je ostvaruju uz predočenje potvrde o redovnom upisu u akademsku godinu.
Pravo na subvencionirani prijevoz ne mogu koristiti stipendisti Općine Župa obzirom na primanja stipendije u mjesečnom iznosu od 1.000 kuna.
„Uvođenjem ove subvencije prijevoza dodatno se obogatio dobro razrađeni sustav subvencioniranja prijevoza stanovnicima Župe dubrovačke za koji Općina godišnje izdvaja 650.000 kuna. „ – zaključila je Barović
16. travanj 2024 19:59