StoryEditorOCM
ŽupaKONCERT

VIDEO I FOTOGALERIJA Simfonijski orkestar iz Ottawe gostovao u Centru za rehabilitaciju Josipovac

Piše PSD.
13. svibnja 2019. - 15:59

Simfonijski orkestar „Orchestre à cordes De LaSalle“ iz Ottawe održao je 12. svibnja koncert za korisnike i djelatnike ustanove Centra za rehabilitaciju Josipovac.

Svjetla velikih koncertnih dvorana sinoć su ovi mladi glazbenici iz Centre d'excellence artistique de l'Ontario zamijenili posebnim svjetlom ljubavi, oduševljenja i radosti kojim su ih dočekali korisnici i djelatnici ustanove.

U svom glazbenom repertoaru izveli su niz poznatih klasičnih dijela s kojima su osvojili mnoga međunarodna priznanja pod ravnanjem maestra Jasona Hutta. Nakon svojih nastupa u Bosni i Hercegoviniorkestar koji trenutno broji trideset članova nastavlja turneju po Hrvatskoj sve do Italije, iako priznaju da će im ovaj nastup ostati posebno zabilježen u srcu jer su svoj entuzijazam i ljubav prema glazbiimali priliku donijeti svojim novim prijateljima u ovakoposebnom i nesvakidašnjem ambijentu.

Korisnici su uživali u predivnoj glazbi, poneki su pratili ritam tijelom, pojedini su dirigirali zajedno sa maestrom ili su samo zatvorili oči i prepustili se opuštajućim zvucima. Da su vrsni poznavatelji klasičnih djela korisnici su pokazali pjevušeći uz orkestar poznate melodije iz Vivaldijeva Četiri godišnja doba a potom su priredili iznenađenje članovima orkestra u zajedničkoj interpretaciji La Donna è mobile iz Rigoletta.

V.d. ravnateljica Jelena Đuraš Gleđ istaknula je kako je ovo prvi put da su pojedini korisnici imali priliku čuti simfonijski orkestar uživo i doživjeti pravi ugođaj koncertne dvorane unutar svoje ustanove. Posebno se zahvalila maestru Jasonu Huttu koji je prihvatio ovu inicijativu da ljepotu glazbe na poseban način sa svojim orkestrom donese korisnicima i djelatnicima ustanove. Također se zahvalila i gđi Renati Karlić, direktorici agencije Divine Dubrovnik Travel koja je sudjelovala u organizaciji ovog događanja i zajedno sa svojim timom dala svoj značajan doprinos kako bi ova večer ostala posebno zabilježena u srcima korisnika i djelatnika.

Nakon koncerta slijedio je prigodan domjenak uz druženje i pjesmu. Za uspomenu na ovaj jedinstveni koncert članovi simfonijskog orkestra u Kanadu će ponijeti sliku Dubrovnika koju su izradili korisnici Centra za rehabilitaciju Josipovac.

18. travanj 2024 14:05