StoryEditorOCM
ŽupaU VELIKOJ DVORANI OPĆINE ŽUPA DUBROVAČKA U SREBRENOM

VEČERA ZA JEDNOGA Predstava humanitarnog karaktera za teško oboljelu djevojčicu iz Župe

Piše dv Foto: dv
16. studenog 2018. - 09:07
U Velikoj dvorani Općine Župa dubrovačka u Srebrenom, 23. studenoga s početkom u 19:00 sati Dramska grupa Kluba +65 koja djeluje pri dubrovačkom Crvenom križu prikazat će predstavu Večera za jednoga. Ulaz na predstavu bit će besplatan sa humanitarnim karakterom. Dobrovoljni prilozi prikupljat će se za teško oboljelu djevojčicu iz Župe dubrovačke.
 
Predstava ” Večera za jednoga”(autor: Freddie Frinton) temelji se na tekstu napisanom 1920.godine, a više puta ekranizirana je i prikazivana u kazalištima diljem svijeta ponajviše u skandinavskim zemljama i to obično na Novu Godinu.
 
Tekst se temelji na priči u kojoj gospođa Klare slavi rođendan pozivajući na svoju zabavu četiri zamišljena prijatelja.Tu je i batler koji ima zadatak da ih sve posluži,sve piće popije,nazdravi s njima dok se na kraju ne napije i njihova priča završi sretno kao i svake godine u krevetu.
 
Redateljica ove predstave je Glumica u Kazalištu Marina Držića Izmira Mima Brautović koja je s velikim žarom pripremala ovu predstavu s četvoro članova Kluba i zajedno s njima doživjela veliki uspjeh u komadu u kojem su igrali.
 
 
16. travanj 2024 07:15