StoryEditorOCM
ŽupaPROGRAM:

Obilježavanje Dana Općine i oslobođenja Župe dubrovačke

Piše PSD.
17. svibnja 2018. - 17:11

Općina Župa dubrovačka u subotu 26. svibnja slavi svoj dan i obilježava obljetnicu oslobođenja Župe dubrovačke.
Tom prilikom, kao i svake godine, organiziran je prigodni program proslave koji će se realizirati kroz aktivnosti različitog sadržaja u više dana.

U subotu 19. svibnja od 10.00 sati Ronilački klub Župa dubrovačka već tradicionalno će održati eko akciju čišćenja župskog podmorja.

U petak 25. svibnja, u jutarnjim satima Limena glazba ispratit će župske čelnike koji će položiti vijence na sve spomen ploče poginulim braniteljima nakon čega će uslijediti svečana sjednicom Općinskog vijeća na kojoj će se dodijeliti javna priznanja ovogodišnjim laureatima za postignuća važna za Općinu Župa dubrovačka.

Na sam dan Općine, u subotu u Mandaljeni će se održati sveta misa za poginule u Domovinskom ratu s početkom u 19.00 sati, nakon koje će sve udruge proizašle iz Domovinskog rata zajedno s predstavnicima Općine i Općinskog vijeća položiti vijence na Spomen obilježje.

Istog dana Športsko ribarski klub Felun organizira natjecanje u udičarenju iz barke , Društvo umjetnika Bruno bulić izložit će svoje rukotvorine na župskoj placi , a na Brgatu će se održati Susret branitelja Župe dubrovačke.

Nedjeljni program 27. svibnja započinje Bridge turnirom koji će se održati u Hotelu Astarea, a nastavlja se tradicionalnim humanitarnim Eko krosom od Mandaljene do Srebrenog u organizaciji Udruge Kurenat.

Lovci će u subotu 02. Lipnja održati turnir u gađanju letećih meta na Gornjem Brgatu, Savjet mladih Općine Župa dubrovačka istog dana organizira Humanitarnu biciklijadu koja rutu krož Župu započinje u 17.00 sati ispred ambulante, a okrjepom sudionika ispred samostana Sv. Vicenca završit će ovogodišnja proslava Dana Općine Župa dubrovačka.

25. travanj 2024 04:23