Županija Župa dubrovačka

U GASTRO EN BARU RUZMARINA

Advent je i u Župi dubrovačkoj !

U GASTRO EN BARU RUZMARINA

Mlada ekipa iz Gastro en bara Ruzmarin u Srebrenom pobrinula se da i Župa dubrovačka ove godine ima svoj advent. Naime, chef Zoran Ožegović i voditelj restorana Dejan Ćosović osmislili su blagdanski program kako bi Župljani dobili mjesto za druženje uz adventsko raspoloženje.

Buncek, kobase,čvarci…

– Želimo biti korak ispred ostalih i očito smo napravili dobru stvar jer uz Župljane dolazi nam sve više ljudi iz Dubrovnika. Srebreno je postalo mjesto okupljanja i druženja i u ovim zimskim danima, a upravo to nam je bio cilj – kaže nam Dejan Ćosović dodajući kako su na njihovoj adventskoj 'kućici', kako prigodno zovu terasu restorana na kojoj je roštilj, naglasak stavili na kvalitetne namirnice i kvalitetnu glazbu. I dok se na roštilju peču domaće kobasice i slanina te tope vrući čvarci, chef Zoran Ožegović iz bogate ponude izdvaja buncek s kiselim zeljem, paštete od kiselog kupusa i graha te onu od čvaraka, ali i bučnicu. – Meni smo prilagodili našim tematskim vikendima. Tako će se svakog petka na trpezi među ostalim naći i čobanac, gulaš od divljači, sarme i japraci, razne pite ali i bosanski lonac. Naravno pred Božić vraćamo se našoj Dalmaciji i srdelama sa žara, bakalaru na bijelo i ribljoj pašteti – otkriva nam Zoran.

Slavonski tamburaši

Dejan pak pojašnjava kako će tematskim vikendima nastojati zadovoljiti svačiji ukus. – Već idući petak i subotu, 15. i 16. prosinca na noćima slavonske kuhinje gostuju nam slavonski tamburaši, a 23. prosinca nastupit će mlada hrvatska zvijezda Maja Bajamić. Nakon najluđe noći, 1. siječnja 2018. organiziramo reprizu dočeka Nove godine uz DJ-a – kaže Dejan Ćosović dodajući kako u Ruzmarinu nitko neće ostati gladan. – Ako netko možda ne voli ovo što smo pripremili za advent, uvijek ima tapasa i tartar bifteka,svježe ribe, stekova i drugih jela sa roštilja. U nas je nemoguće da netko ostane gladan - kaže voditelj Gastro en bara Ruzmarin. Da su pogodili u 'sridu' s dobrom hranom glazbom na grijalicama grijanoj terasi nasuprot blještavo okićenog hotela Sheraton, najbolje govore i puni stolovi.

Naslovnica Župa dubrovačka

Najčitanije

Tri godine nakon jezivog napada sabljom

Tri godine nakon jezivog napada sabljom
Sjeća li se itko Mirjane Kristović iz Župe dubrovačke? Teško je na prvu povezati o kome se radi, no ako se spome...
Tri godine nakon jezivog napada sabljom

Najnovije

Dio Plata jutros bez vode

Dio Plata jutros bez vode
Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži 22. veljače bez vode će biti dio Plata iznad magistrale (od ulaza u Plat do r...
Dio Plata jutros bez vode